Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 25 oct 2013 - Anul XVIII, nr. 249 (5456)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sharon Stone, recompensată de laureaţi ai premiului Nobel pentru pace, pentru lupta împotriva SIDA

Actriţa americană Sharon Stone a fost recompensată de mai mulţi laureaţi ai premiului Nobel pentru pace reuniţi la Varşovia, miercuri, cu Premiul pentru Pace (Peace Summit Award), pentru implicarea sa în lupta contra maladiei SIDA, informează AFP.

Premiul i-a fost înmânat actriţei americane de liderul istoric al sindicatului polonez Solidaritatea, Lech Walesa, dalai lama, avocata iraniană Shirin Ebadi şi de irlandeza Betty Williams, într-o ceremonie care a avut loc la Varşovia, organizată pentru a marca cel de-al 13-lea summit al laureaţilor premiului Nobel pentru pace.

"Acum, avem medicamente, dar am pierdut totuşi 40 de milioane de persoane din cauza SIDA", a declarat Sharon Stone în discursul de acceptare a premiului.

"Am schimbat faţa SIDA, dar un copil moare în lume la fiecare două minute. Vreau să vă gândiţi la câţi copii au murit de când noi am sosit aici în această dimineaţă şi vreau să simţiţi această povară", a adăugat actriţa americană.

Betty Williams, laureata premiului Nobel pentru pace pe anul 1976, a elogiat-o pe Sharon Stone, coordonatoarea Fundaţiei Americane pentru Cercetări împotriva SIDA (American Foundation for AIDS Research/ AmfAR).

"Sharon Stone face parte dintre acele persoane care vă uimesc prin frumuseţea lor atunci când le vedeţi la cinema sau la televiziune. Atunci, ca femeie, îţi spui: «Dumnezeule, cât de mult regret că nu arăt ca ea. Chiar şi doar pentru cinci minute, aş vrea să semăn cu Sharon Stone». Însă Sharon face, cu frumuseţea ei, mult mai mult decât să arate bine, pentru că frumuseţea ei interioară este absolut fenomenală", a subliniat ea.

Al 13-lea summit al laureaţilor premiului Nobel pentru pace se derulează la Varşovia, la 30 de ani după ce Lech Walesa a primit această recompensă, într-o Polonie aflată încă în acea perioadă sub dictatura comunistă. Temându-se că nu va mai putea să revină în ţara sa după primirea premiului la Oslo, fostul lider al sindicatului Solidaritatea a trimis-o pe soţia sa să ridice distincţia în locul lui.

Purtătoare de cuvânt a asociaţiei American Foundation for AIDS Research (Fundaţia Americană pentru Cercetări în domeniul maladiei SIDA), Sharon Stone şi-a construit o reputaţie solidă şi în afara industriei cinematografice de la Hollywood, participând la numeroase acţiuni de strângere de fonduri în scopuri caritabile. Sharon Stone a prezentat în ultimii ani gala amFAR, fundaţia de caritate înfiinţată de Elizabeth Taylor, care luptă contra maladiei SIDA, şi organizează acest eveniment în fiecare an, în timpul Festivalului de Film de la Cannes.

Gala amFAR de la Cannes reprezintă unul dintre cele mai importante evenimente mondene din Europa şi reuneşte în fiecare an numeroase staruri internaţionale. În 2013, la gala amFAR a fost strânsă o sumă de peste 25 milioane de dolari. Sharon Stone promovează cauzele acestei fundaţii de peste 17 ani.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sharon Stone, recompensată de laureaţi ai premiului Nobel pentru pace, pentru lupta împotriva SIDA.
 Vizualizări articol: 688 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sharon Stone, recompensată de laureaţi ai premiului Nobel pentru pace, pentru lupta împotriva SIDA0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Monden

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei