Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 22 oct 2013 - Anul XVIII, nr. 246 (5453)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Carol Burnett, recompensată cu cel mai prestigios premiu pentru comedie din showbizul american

Actriţa Carol Burnett a primit cel mai prestigios premiu pentru comedie din showbizul american - Mark Twain Prize for American Humor - pe 2013, duminică, la o gală organizată la Kennedy Center din Washington, informează Reuters.

Numeroase vedete de teatru şi de televiziune au fost prezente la acest eveniment organizat pentru a onora îndelungata carieră în comedie a actriţei americane, în care aceasta i-a ironizat adeseori pe politicienii de la Washington.

Actriţele Julie Andrews şi Tina Fey şi cântăreţul Tony Bennett s-au aflat printre prietenii şi colegii de breaslă care au adus un tribut actriţei Burnett, a cărei emisiune de varietăţi "The Carol Burnett Show" a rulat timp de 11 sezoane.

Actriţa şi cântăreaţa în vârstă de 80 de ani, celebră şi pentru faptul că se trăgea de lobul urechii la finalul reprezentaţiilor sale, a asistat de la balconul Centrului Kennedy la discursurile colegilor ei.

"Te iubesc într-un fel care mai are puţin şi devine înfiorător", a spus Tina Fey, fosta scenaristă şi actriţă principală din emisiunea de satiră "Saturday Night Live" de pe NBC şi din sitcomul "30 Rock".

"Am urmărit emisiunea ta şi mi-am spus: «Aş putea face şi eu asta!»", a adăugat ea.

Evenimentele din luna octombrie au fost menţionate adeseori în discursurile invitaţilor. Administraţia americană şi-a reluat activitatea la sfârşitul săptămânii trecute, după o criză bugetară care a durat 16 zile, declanşată de Partidul Republican, care a dorit să amâne sau chiar să anuleze promulgarea de către preşedintele democrat Barack Obama a textului care reformează legea asigurărilor de sănătate.

"Ne aflăm aici pentru a o celebra pe prima doamnă a comediei americane, Ted Cruz", a spus Tina Fey, stârnind râsete şi aplauze în public, referindu-se la senatorul republican de Texas, a cărui opoziţie faţă de acea lege - cunoscută sub denumirea de "Obamacare" - a condus la declanşarea acelui blocaj bugetar.

Caroll Burnett i-a ironizat la rândul ei, încă o dată, pe politicienii de la Washington.

"A durat foarte mult până să primesc acest premiu, dar înţeleg acest lucru, pentru că există mulţi oameni care sunt mult mai amuzanţi decât mine. Mai ales aici, la Washington", a declarat actriţa americană, pe scenă, în discursul de acceptare a premiului.

"Cu puţin noroc, ei vor fi daţi afară, dar eu voi rămâne cu premiul meu Mark Twain", a adăugat Carol Burnett.

Pe lângă subiectele politice, gala de duminică seară s-a concentrat asupra carierei actriţei, printre ale cărei roluri celebre se numără cel al prinţesei Winifred din producţia originală "Once Upon a Mattress" de pe Broadway şi Miss Hannigan în versiunea cinematografică a musicalului "Annie".

Carol Burnett a plâns atunci când Tony Bennett i-a cântat o versiune lentă a piesei "The Way You Look Tonight" şi i-a mulţumit, de la balcon, actriţei Julie Andrews după ce aceasta a vorbit despre prietenia şi colaborarea lor care durează de mai bine de cinci decenii.

"Vom intra în curând în cel de-al 55-lea an al prieteniei noastre", a declarat Julie Andrews, vedeta filmelor "Mary Poppins" şi "Sunetul muzicii".

"Imaginea mea strident de curată zboară pe fereastră atunci când sunt cu ea", a mai spus aceasta.

Colegii au descris-o pe Burnett ca pe o persoană generoasă şi foarte elegantă. Vicky Lawrence, colegă cu ea în showul de varietăţi "The Carol Burnett Show", şi Rosemary Watson, o colegă de breaslă, au relatat felul în care Burnett le-a ajutat în carierele lor, răspunzând pur şi simplu scrisorilor pe care ele, în calitate de simple admiratoare, i le-au trimis în urmă cu multe decenii.

Secvenţe video din "The Carol Burnett Show" au fost proiectate pe parcursul întregii gale şi o serie de costume celebre - dintre care unul este expus în prezent la Muzeul Smithsonian din Washington - au fost aduse pe scenă.

Carol Burnett a încheiat gala de duminică seară, trăgându-se de lobul urechii şi interpretând o versiune originală a cântecului care a făcut-o celebră, "I'm so glad we had this time together".

Premiul Mark Twain este acordat unor personalităţi care au un impact major asupra societăţii, în buna tradiţie instaurată de Samuel Clemens (numele real al scriitorului Mark Twain), în calitate de scriitor specializat în comentarii sociale şi satirice.

În 2012 acest premiu a revenit actriţei şi prezentatoarei de televiziune Ellen DeGeneres. Printre precedenţii laureaţi ai premiului Mark Twain se numără Richard Pryor, Jonathan Winters, Carl Reiner, Whoopi Goldberg, Bob Newhart, Lily Tomlin, Lorne Michaels, Steve Martin, Neil Simon, Billy Crystal, George Carlin, Bill Cosby, Tina Fey şi Will Ferrell.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Carol Burnett, recompensată cu cel mai prestigios premiu pentru comedie din showbizul american.
 Vizualizări articol: 569 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Carol Burnett, recompensată cu cel mai prestigios premiu pentru comedie din showbizul american0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Monden

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei