Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 24 sep 2013 - Anul XVIII, nr. 222 (5429)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Catherine Deneuve, recompensată de Academia de Film Europeană cu un premiu pentru întreaga carieră

Actriţa Catherine Deneuve, considerată o veritabilă legendă a cinematografiei franceze şi mondiale, va fi recompensată cu un premiu pentru întreaga carieră la gala organizată de Academia de Film Europeană (EFA) la Berlin pe 7 decembrie, informează hollywoodreporter.com.

Catherine Deneuve, care pe parcursul carierei sale impresionate a câştigat două premii César, o Copa Volpi la Festivalul de la Veneţia, un Urs de Argint la Festivalul de la Berlin şi o nominalizare la Oscar, va fi prezentă la cea de-a 26-a gală EFA pentru a primi acest trofeu special.

Devenită o prezenţă constantă în cinema-ul de autor după rolul din filmul "Umbrelele din Cherbourg" (1964), de Jacques Demy, Catherine Deneuve a colaborat cu unii dintre cei mai talentaţi regizori şi cineaşti europeni, precum Roman Polanski ("Repulsie"), Luis Bunuel ("Frumoasa de zi/ Belle de Jour"), Francois Ozon ("8 Femei" şi "Nevasta la putere") şi Lars von Trier ("Dansând cu noaptea").

Ocazionalele ei incursiuni în cinema-ul hollywoodian includ legendarul ei rol de vampiriţă bisexuală care joacă o scenă de sex cu Susan Sarandon în filmul "Foamea/ The Hunger", de Tony Scott, dar şi un rol de invitat special în serialul de televiziune "Prietenie pe muchie de cuţit". Catherine Deneuve a primit singura ei nominalizare la Oscar pentru rolul Eliane din drama istorică "Indochina" (1992), de Regis Wargnier.

Catherine Deneuve, ajunsă în prezent la vârsta de 69 de ani, a ştiut cu multă inteligenţă să facă trecerea de la rolurile de sex-simbol din tinereţe la roluri mature, serioase, şi rămâne una dintre cele mai căutate actriţe franceze. Ea a putut fi văzută recent în filmul "Elle s'en va/ On My Way", de Emmanuelle Bercot, inclus în competiţia oficială a Festivalului de la Berlin 2013. Celebra actriţă franceză va putea fi văzută în curând pe marile ecrane în alte două filme regizate de cineaşti de marcă - "L'homme que l'on aimait trop", de André Téchiné, şi "Trois coeurs", de Benoît Jacquot.

Cea de-a 26-a gală organizată de Academia de Film Europeană va avea loc pe 7 decembrie, la Berlin.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Catherine Deneuve, recompensată de Academia de Film Europeană cu un premiu pentru întreaga carieră.
 Vizualizări articol: 675 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Catherine Deneuve, recompensată de Academia de Film Europeană cu un premiu pentru întreaga carieră0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Monden

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei