Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 23 sep 2013 - Anul XVIII, nr. 221 (5428)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cântăreaţa Carole King va primi un premiu special din partea organizatorilor galei Grammy, în 2014

Cântăreaţa şi compozitoarea americană Carole King va primi titlul de "persoana anului" din partea fundaţiei MusiCares (MusiCares Person of the Year), cu două zile înainte de gala premiilor Grammy din 2014, pe 24 ianuarie, informează bbc.co.uk.

Organizatorii galei Grammy vor astfel să onoreze cariera cântăreţei şi compozitoarei Carole King, care a început în urmă cu aproape şase decenii, dar şi activitatea sa caritabilă.

La evenimentul în timpul căruia va primi acest titlu, care va include şi o licitaţie caritabilă şi va fi organizat în Los Angeles, vor participa artişti precum Lady Gaga, Dixie Chicks, Bette Midler, Steve Tyler, Jason Mraz şi James Taylor.

În vârstă de 71 de ani, King a primit anul acesta un premiu Grammy pentru întreaga carieră.

Printre personalităţile care au primit titlul MusiCares Person of the Year în anii anteriori se numără Bruce Springsteen, Paul McCartney, Elton John, Barbra Streisand şi Neil Young.

Carole King, câştigătoare a patru premii Grammy, a compus prima ei piesă de succes, ajunsă pe primul loc în topul american, la vârsta de 17 ani, alături de soţul ei Gerry Goffin. Ea a fost, totodată, prima artistă solo care a vândut peste 10 milioane de copii ale unui album, după ce a lansat, în 1971, materialul discografic "Tapestry".

Carole King a ajuns în fruntea topurilor americane cu piesa "It's Too Late", în 1971, însă este cunoscută graţie cântecelor sale interpretate de alţi muzicieni, precum "You've Got a Friend", cântată de James Taylor, şi "(You Make Me Feel Like) A Natural Woman", interpretată de Aretha Franklin.

King şi Goffin au compus împreună câteva piese de succes în anii 1960, însă căsătoria lor, care a durat nouă ani, s-a încheiat în 1968. Ei devenit cunoscuţi după ce au compus în anii '60 piesa "Will You Love Me Tomorrow" pentru Shireless.

Cei doi s-au remarcat şi cu piesele "Take Good Care of My Baby", cântată de Bobby Vee în 1961, "The Loco-Motion", interpretată de Little Eva în 1962, şi "Pleasant Valley Sunday", cântată de grupul The Monkees în 1967.

Carole King a fost introdusă în Rock and Roll Hall of Fame şi Songwriters' Halls of Fame în 1987.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cântăreaţa Carole King va primi un premiu special din partea organizatorilor galei Grammy, în 2014.
 Vizualizări articol: 682 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cântăreaţa Carole King va primi un premiu special din partea organizatorilor galei Grammy, în 20140.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Monden

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei