Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 4 sep 2013 - Anul XVIII, nr. 205 (5412)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Actriţa Valerie Benguigui a murit la vârsta de 47 de ani

Actriţa franceză Valérie Benguigui, recompensată cu premiul César în 2013, pentru rolul secundar din comedia "Le Prénom", a murit luni seară, la vârsta de 47 de ani, din cauza unui cancer mamar, a anunţat, marţi, agentul ei de presă.

Filmul "Le Prénom", inspirat din piesa de teatru omonimă, considerată un mare triumf în stagiunile din 2010 şi 2011, în care actriţa franceză a jucat alături de cântăreţul Patrick Bruel, a avut peste 3,3 milioane de spectatori în Franţa, citat de nouvelobs.com.

Pe scenă şi pe marele ecran, Valérie Benguigui a interpretat personajul Babou, o femeie aflată adeseori pe punctul de a face o criză de nervi, căreia nimeni nu îi cerea iertare niciodată.

Patrick Bruel, aflând de moartea actriţei, a spus că este bulversat şi teribil de întristat.

"E o tristeţe uriaşă, ea a luptat atât de mult. De trei ani lupta împotriva acestei boli ticăloase. Am aflat acest lucru în timp ce juca în «Le Prénom»", a declarat starul francez pentru Europe 1.

"Valérie a avut mult curaj. Am aşteptat-o pentru a face filmul. A avut mult curaj şi la filmări şi s-a vindecat o dată, însă a avut apoi două recidive. Iar apoi, recent, starea ei de sănătate s-a degradat brusc", a adăugat Patrick Bruel.

Fostă elevă la şcoala de teatru Chaillot, Valérie Benguigui a debutat în televiziune în serialul de comedie "Palace" şi în cinematografie în filmul "On a volé Charlie Spencer" (1986), de Francis Huster.

Cariera ei a cunoscut o ascensiune considerabilă odată cu rolul din "La vérité si je mens" (1997), chiar dacă a continuat să accepte multe roluri secundare. A pus în scenă şi câteva spectacole ale actorilor de comedie Valérie Lemercier şi Charlotte de Turckheim.

În 1999, Valérie Benguigui a jucat în serialul de succes "Mon père, ma mère, mes frères et mes soeurs", de Charlotte de Turckheim, şi în "Jet Set", de Fabien Onteniente în anul următor.

În televiziune, Valérie Benguigui a interpretat în principal roluri de comedie şi a devenit foarte populară cu rolurile din serialele "Avocats & Associés" şi "Kaamelot".

În 2006, Valérie Benguigui a apărut pe afişul comediei "Comme t'y est belle!", alături de Michèle Laroque şi Aure Atika. Dintre cele 30 de filme în care a jucat, actriţa a apărut în "Pur Week-end", cu Kad Merad şi Bruno Solo, şi în "Je déteste les enfants", de Anne Fassio.

Înainte de rolul din "Le Prénom", Valérie Benguigui a jucat din nou alături de Kad Merad în "L'Italien", de Olivier Baroux, în 2010. În 2012, a jucat în spectacolul "Le Dindon", de Feydeau, pus în scenă de Bernard Murat la Teatrul Edouard VII. A jucat şi în piese de Molière şi de Labiche.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Actriţa Valerie Benguigui a murit la vârsta de 47 de ani.
 Vizualizări articol: 701 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Actriţa Valerie Benguigui a murit la vârsta de 47 de ani0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Monden

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei