Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 29 aug 2013 - Anul XVIII, nr. 200 (5407)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Roger Waters şi Valeriu Zgonea au lovit simbolic, cu un ciocan, zidul Parlamentului

Muzicianul Roger Waters şi preşedintele Camerei Deputaţilor Valeriu Zgonea au lovit, într-un gest simbolic, cu un ciocan, zidul ce împrejmuieşte clădirea Palatului Parlamentului, Zgonea spunând totodată că Waters, cu care este născut în aceeaşi zodie, "va face un spectacol pe cinste" la Bucureşti.

Gestul simbolic de dărâmare a zidului Casei Poporului făcut de cei doi a avut loc înaintea concertului pe care Roger Waters l-a susţinut la Bucureşti, în Piaţa Constituţiei, zonă adiacentă Palatului Parlamentului.

Zgonea i-a dăruit totodată lui Roger Waters o mică bucăţică din zidul Palatului Parlamentului pentru ca acesta să o păstreze ca amintire a concertului susţinut la Bucureşti şi a gestului simbolic făcut pentru a dărâma "ultima barieră dintre Parlamentul României democratice şi cetăţeni".

"Acest gest simbolic de dărâmare a acestui zid al Casei Poporului, construită de Ceauşescu atunci când era la apogeul puterii sale şi redat României în '90, apoi devenit casă a Parlamentului României libere este, dacă vreţi, ruperea ultimei bariere între Palatul Parlamentului, Parlamentul României democratice şi cetăţenii săi", a spus Zgonea.

Zgonea a afirmat că Pink Floyd este formaţia sa preferată. "Roger Waters, la aproape 70 de ani, în aceeaşi zodie cu mine sau, mă rog, eu în aceeaşi zodie cu el, va face un spectacol pe cinste". Roger Waters şi Valeriu Zgonea sunt ambii născuţi în zodia Fecioarei.

Valeriu Zgonea a mai spus că i-a mulţumit lui Roger Waters în numele românilor pentru că face acest spectacol în România şi pentru că vizitează România.

"I-am spus că facem acest lucru simbolic şi că dărâmăm ultima barieră dintre Parlamentul României democratice şi cetăţenii săi", a mai spus Zgonea.

Roger Waters şi Valeriu Zgonea au ţinut în mâini împreună un ciocan imens, într-un gest simbolic de dărâmare a zidului clădirii Parlamentului, cei doi stând astfel pentru câteva secunde pentru a fi fotografiaţi de jurnalişti.

Roger Waters şi-a salutat cei câteva sute de fani care au privit la gestul său şi care l-au aclamat şi aplaudat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Roger Waters şi Valeriu Zgonea au lovit simbolic, cu un ciocan, zidul Parlamentului.
 Vizualizări articol: 583 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Roger Waters şi Valeriu Zgonea au lovit simbolic, cu un ciocan, zidul Parlamentului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Monden

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei