Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 10 aug 2013 - Anul XVIII, nr. 184 (5391)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

John Malkovich este criminal în serie, pe scena Ateneului din Capitală, la Festivalul Enescu

Actorul John Malkovich, dublu nominalizat la premiile Oscar, vine în România pentru a juca în drama teatrală "The Infernal Comedy - Confessions of a Serial Killer", pusă în scenă în cadrul Festivalului "George Enescu", pe 9 septembrie, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

Pe 9 septembrie, Festivalul "George Enescu" prezintă publicului românesc unul dintre cele mai spectaculoase evenimente ale acestei ediţii - "The Infernal comedy", spectacol dezvoltat de dirijorul austriac Martin Haselböck, împreună cu actorul american John Malkovich şi cu regizorul austriac Michael Sturminger.

Nominalizat de două ori la premiile Oscar ("Locuri în inimă/ Places in the Heart" şi "În bătaia puştii/ In the line of fire"), actorul John Malkovich este una dintre figurile legendare ale cinematografiei americane contemporane. Aceasta este pentru prima dată când John Malkovich vine în România, potrivit organizatorilor evenimentului, şi va interpreta rolul unui criminal în serie în piesa "The Infernal Comedy - Confessions of a Serial Killer", pe scena Ateneului Român, de la ora 17.00.

Piesa, care a avut premiera în 2006, în Los Angeles, este scrisă special pentru John Malkovich. Actorul american este narator şi singurul personaj al firului epic, iar piesa este un "musical" cu arii ale unor compozitori celebri (Antonio Vivaldi, Joseph Haydn, W. A. Mozart, L. Van Beethoven), interpretate de orchestra de cameră Wiener Akademie, condusă de Martin Haselbock, şi de sopranele Laura Aikin şi Aleksandra Zamojska. Spectacolul este subtitrat în limba română.

Concertul se va desfăşura cu casa închisă, dar mai sunt disponibile bilete la Cinema Digiplex, unde se va realiza o transmisie live.

Seria "Spectacole de operă şi balet" aduce, pe 9 septembrie, de la ora 19.00, la Opera Naţională Bucureşti, un alt eveniment de excepţie - "Otello", de Giuseppe Verdi, în interpretarea Corului şi Orchestrei Operei Naţionale Bucureşti, iar la pupitru se va afla dirijoarea americană Kery-Lynn Wilson. În rolul principal este distribuit tenorul german Peter Seiffert, distins cu un premiu Grammy pentru înregistrarea interpretării operei "Tannhäuser", de Richard Wagner, sub bagheta maestrului Daniel Barenboim.

De asemenea, se mai pot cumpăra bilete la acest eveniment, acestea fiind disponibile pe site-ul eventim.ro.

În aceeaşi seară, de la ora 19.00, la Sala Palatului, Orchestra Sinfonica Nazionale Della RAI va interpreta, sub bagheta lui Juraj Valčuha, "Suita nr. 1 în Do Major op. 9", a lui George Enescu, Philip Glass - "Concertul nr. 1 pentru vioară şi orchestră", solistă Anna Ţifu, laureată a Concursului Internaţional "George Enescu", M. Ravel - "Tzigane", rapsodie pentru vioară şi orchestră op. 76 (1924) şi I. Stravinski - Suita pentru orchestră "Ritualul primăverii".

La acest eveniment se mai pot cumpăra bilete de pe site-ul eventim.ro.

Informaţii despre programul complet al festivalului pot fi găsite pe site-ul http://festivalenescu.ro/calendar/events.

Festivalul "George Enescu" se va desfăşura între 1 şi 28 septembrie, în Bucureşti şi în mai multe oraşe din ţară. Festivalul aduce pe scenele româneşti unii dintre cei mai mari artişti ai momentului, de la pianistul şi dirijorul Daniel Barenboim la pianista fenomen Yuja Wang, alături de orchestre de top, cap de afiş oriunde în lume - Staatskapelle Berlin, Royal Concertgebouw Orchestra, Pittsburgh Symphony Orchestra.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului John Malkovich este criminal în serie, pe scena Ateneului din Capitală, la Festivalul Enescu.
 Vizualizări articol: 833 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
John Malkovich este criminal în serie, pe scena Ateneului din Capitală, la Festivalul Enescu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Monden

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei