Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 26 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 171 (5378)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Natalie Portman debutează ca regizoare cu un film bazat pe memoriile scriitorului Amos Oz

Actriţa americană Natalie Portman va debuta în calitate de regizoare cu un lungmetraj care va avea la bază volumul de memorii "A Tale of Love and Darkness" al romancierului Amos Oz, a anunţat miercuri scriitorul isralian, citat de Reuters.

Actriţa americană de origine iudaică, recompensată cu premiul Oscar în 2011 pentru rolul din drama "Black Swan", va juca în noul proiect cinematografic, în care va interpreta rolul mamei scriitorului Amos Oz, care s-a sinucis atunci când acesta avea 12 ani.

"Natalie Portman a citit «A Tale of Love and Darkness» şi mi-a cerut să îi vând drepturile pentru o adaptare cinematografică în urmă cu cinci-şase ani. Am acceptat, datorită stimei deosebite pe care o am pentru cariera ei. Este o actriţă excelentă", a declarat scriitorul Amos Oz.

Volumul "A Tale of Love and Darkness" relatează copilăria petrecută de Amos Oz în Jerusalimul devastat de război din anii 1940 şi 1950, decesul mamei sale, călătoria sa printr-un kibuţ şi schimbarea politicii Israelului, după înfiinţarea statului israelian.

Amos Oz a precizat că a contribuit şi la scrierea scenariului pentru acest film, iar Natalie Portman va sosi în Israel în luna septembrie pentru a pregăti noua peliculă. Filmările vor debuta în luna septembrie.

Natalie Portman, în vârstă de 32 de ani, s-a născut la Ierusalim, iar bunicii ei pe linie parternă au fost evrei care s-au mutat în Israel venind din Polonia şi România. Actriţa, care a crescut însă în Statele Unite, a dezvăluit faptul că străbunica ei româncă a fost spion pentru serviciile secrete britanice în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Natalie Portman urmează să fie văzută în curând pe marile ecrane într-un alt film semnat de Terrence Malick, "Knight Of Cups", şi în continuarea unui film cu super-eroi, intitulat "Thor: The Dark World".

Natalie Portman a jucat în 2009 în thrillerul psihologic "Lebăda neagră/ Black Swan", în care actriţa a interpretat rolul unei balerine cu tendinţe de automutilare. Pentru acest rol, Natalie Portman a fost recompensată cu premiul Oscar, dar şi cu un Glob de Aur pentru cea mai bună actriţă în rol principal.

Actriţă, regizoare şi producătoare de film, Natalie Portman a debutat în rolul adolescentei rebele din filmul "Léon", al lui Luc Besson, şi a continuat cu partituri în filme precum "Visând la Beverly Hills", "Ispita/ Closer", "Fantomele lui Goya" şi "V de la Vendetta". Portman a jucat anul trecut în mai multe filme de genuri diferite, printre care comediile "Măria Ta/ Your Highness" şi "Fără obligaţii/ No Strings Attached", filmul de acţiune "Thor" şi drama "Hesher".

Născut pe 4 mai 939 la Ierusalim dintr-o familie cu origini ruse şi poloneze, Amos Oz şi-a schimbat numele de familie în 1954. Din Klausner, numele său de familie a devenit Oz, un cuvânt ebraic care semnifică "forţă, curaj".

Printre cele mai cunoscute cărţi ale sale se numără "Acolo unde urlă şacalii" (1966), romanul său de debut, "Soţul meu, Michael" (1973), "Dealul Sfatului Nelegiuit" (1978), "Cutia neagră" (1988), "Să cunoşti o femeie" (1991), "Pantera din subterană" (1997), "Aceeaşi mare" (2002) şi mai ales romanul autobiografic "Poveste despre dragoste şi întuneric" (2003), considerat o capodoperă a literaturii universale.

Laureat al prestigiosului premiu Goethe pe 2005 în Germania, Amos Oz a primit în 1992 şi celebrul premiu decernat de Asociaţia librarilor germani, premiul Israel pentru literatură în 1998, premiul "Prinţul Asturiei" pentru literatură în 2007 şi premiul Kafka pentru literatură pe 2013.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Natalie Portman debutează ca regizoare cu un film bazat pe memoriile scriitorului Amos Oz.
 Vizualizări articol: 716 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Natalie Portman debutează ca regizoare cu un film bazat pe memoriile scriitorului Amos Oz0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Monden

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei