Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 24 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 169 (5376)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Prinţul William şi soţia sa, Catherine: Suntem mai fericiţi ca niciodată

Prinţul William al Marii Britanii a declarat că atât el, cât şi soţia sa, Catherine, sunt "mai fericiţi ca niciodată", după venirea pe lume a primului lor copil, un băieţel care s-a născut luni, la clinica St. Mary din Londra, la ora locală 16.24 (18.24 ora României, n.r.), informează CNN.

Prinţul William, care deţine titlul oficial de duce de Cambridge, îşi va petrece noaptea la spitalul St. Mary alături de soţia sa şi de bebeluşul regal, în ciuda faptului că cei mai mulţi taţi din Marea Britanie nu au voie să petreacă noaptea la spital alături de soţiile lor, relatează BBC.

Ducesa de Cambridge, soţia prinţului William, a născut un băieţel, luni, la maternitatea St. Mary din Londra, bebeluşul fiind primul copil al cuplului princiar şi al treilea în ordinea de succesiune la tronul Marii Britanii, informează BBC.

"Alteţa Sa regală Ducesa de Cambridge a născut cu bine un fiu la ora 16.24 (18.24, ora României). Bebeluşul cântăreşte 3,79 kilograme. Ducele de Cambridge a asistat la naştere. Regina, ducele de Edinburgh, prinţul de Wales, ducesa de Cornwal, prinţul Harry şi membrii celor două familii au fost înştiinţaţi şi sunt foarte fericiţi de această veste. Alteţa Sa regală şi copilul se simt bine şi vor rămâne la spital pe durata nopţii", a comunicat Palatul Buckingham.

 

Prinţul Charles, despre naşterea bebeluşului regal: Eu şi soţia mea suntem copleşiţi de bucurie

Prinţul Charles şi soţia sa, ducesa Camilla, au declarat că sunt "copleşiţi de bucurie" după naşterea bebeluşului regal, primul copil al prinţului William, informează usmagazine.com.

La doar câteva momente după ce soţia prinţului William a născut primul copil al cuplului princiar, luni, la clinica St. Mary din Londra, prinţul Charles şi ducesa Camilla au publicat un comunicat de presă în care au vorbit despre bucuria pe care o resimt în aceste momente.

"Atât eu, cât şi soţia mea, suntem copleşiţi de bucurie după venirea pe lume a primului meu nepot", a declarat prinţul Charles, care ocupă prima poziţie în ordinea de succesiune la tronul britanic. "Este un moment incredibil de special pentru William şi pentru Catherine, iar noi suntem entuziasmaţi pentru ei, în ziua în care s-a născut primul lor fiu".

Prinţul Charles, în vârstă de 64 de ani, a adăugat: "Când devii bunic este un moment unic în viaţa oricărei persoane, aşa cum mi-au spus nenumăraţi oameni în ultimele luni, iar eu sunt extrem de mândru şi de fericit că sunt bunic pentru prima dată. Abia aşteptăm să vedem bebeluşul în viitorul apropiat".

Potrivit contului oficial de pe Twitter al reşedinţei prinţului Charles, Clarence House, "Regina, ducele de Edinburgh, prinţul de Wales, ducesa de Cornwall, prinţul Harry şi familiile lor au fost informaţi (în legătură cu naşterea, n.r.) şi sunt încântaţi. Alteţa sa regală şi bebeluşul se simt amândoi bine şi îşi vor petrece noaptea la spital". Purtătorul de cuvânt de la Palatul Buckingham a declarat: "Regina şi ducele de Edinburgh sunt încântaţi de această veste".

Bebeluşul regal s-a născut luni, 22 iulie, la ora locală 16.24 (18.24 ora României, n.r.) şi a avut la naştere greutatea de 3,7 kilograme. Potrivit unei surse, tinerii părinţi au aşteptat câteva minute înainte de a-şi anunţa familiile despre naşterea fiului lor, pentru a putea să petreacă câteva momente singuri cu bebeluşul. Primele imagini cu bebeluşul regal vor putea fi difuzate atunci când ducesa de Cambridge şi fiul ei vor părăsi clinica St. Mary din Londra, spre sfârşitul acestei săptămâni.

 

Tabloidul The Sun şi-a schimbat logoul în "The Son", pentru a marca naşterea bebeluşului regal

Tabloidul The Sun şi-a schimbat logoul în "The Son", pentru a marca naşterea bebeluşului regal britanic, primul copil al prinţului William şi al soţiei sale, Catherine, potrivit ediţiei online a acestei publicaţii.

Ducesa de Cambridge a născut luni un băieţel, la maternitatea spitalului St. Mary din Londra. Bebeluşul, care a venit pe lume la ora locală 16.24 (18.24, ora României), a avut la naştere greutatea de 3,7 kilograme şi ocupă poziţia a treia în ordinea de succesiune la tronul Marii Britanii.

Vestea despre naşterea bebeluşului a fost întâmpinată cu multă bucurie de miile de britanici ieşiţi pe străzile din Londra, dar şi de presa din Marea Britanie, care a salutat acest moment istoric pentru familia regală.

De altfel, evenimentul a fost relatat pe prima pagină a tututor ziarelor britanice, atât în tabloide, cât şi în publicaţiile quality, potrivit unei analize a guardian.co.uk.

Tabloidul The Sun a optat pentru schimbarea amuzantă a logoului său tradiţional, modificându-şi numele în "The Son" ("Fiul"). Acest logo inedit, apărut şi în ediţia tipărită, poate fi văzut pe site-ul tabloidului, deasupra unei fotografii care prezintă anunţul oficial referitor la naşterea bebeluşului regal, plasat pe un panou în faţa Palatul Buckingham din Londra.

Alte trei ziare britanice - Daily Telegraph, Daily Express şi Daily Star - au ales exact acelaşi titlu - "It's a boy!" ("E băiat!") -, publicat deasupra unei fotografii cu ducesa de Cambridge.

Ziarul gratuit Metro, care a publicat şi el o fotografie cu Kate, a optat pentru un titlu sub forma unui joc de cuvinte ("Oh boy!") şi a alocat acestui subiect şase pagini. În schimb, tabloidul Daily Mail a alocat primele sale 18 pagini acestui subiect. Pe prima pagină Daily Mail a publicat o fotografie a prinţului Charles şi a ales titlul "Oh boy! One's a grandpa" (Oh, Doamne! Cineva a devenit bunic").

Daily Mirror a publicat pe prima sa pagină o fotografie a cuplului princiar şi a ales titlul "Our little prince" ("Prinţul nostru cel mic"). Subiectul este relatat în nu mai puţin de 11 pagini în această publicaţie.

The Times, care publică dosare ample pe teme de maximă importanţă, a optat pentru un titlu sonor: "A prince is born" ("S-a născut un prinţ"). Aceeaşi publicaţie dezbate subiectul în nouă pagini, plus un "supliment special" şi un "buletin special cu arborele genealogic al familiei regale".

Titlul ales de The Guardian, "A birth, a boy, a prince, a king" ("O naştere, un băiat, un prinţ, un rege") este mai degrabă unul liric. Subiectul este relatat în patru pagini, de două ori mai multe decât cele care pot fi găsite în The Independent, o publicaţie cu simpatii republicane.

The Financial Times, o publicaţie care consideră că afacerile fac lumea să se învârtă şi favorizează meritocraţia în defavoarea aristocraţiei, a fost cel mai reţinut dintre publicaţiile naţionale britanice. A publicat pe prima sa pagină fotografia cu anunţul naşterii bebeluşului regal, expus pe panoul din faţa Palatului Buckingham, şi doar o ştire foarte scurtă, în pagina a doua, şi un scurt articol cu titlul "Time to get used to «God Save the King» again" ("A venit timpul să ne obişnuim din nou cu cântecul «God Save the King»").

 

Naşterea bebeluşului regal a generat peste 25.300 de mesaje pe minut pe Twitter

Anunţul făcut luni seară la Londra referitor la naşterea bebeluşului regal a generat peste 25.300 de mesaje pe minut pe Twitter, în momentul în care a fost înregistrat vârful de activitate pe această platformă de microblogging, evidenţiind astfel interesul uriaş al oamenilor pentru acest eveniment.

"Hashtag-ul #RoyalBaby a fost utilizat de peste 900.000 de ori" după internarea lui Kate, ducesa de Cambridge, luni dimineaţă la spitalul St. Mary din capitala britanică", se afirmă în comunicatul emis de platforma Twitter, citat de AFP.

Informaţia referitoare la naşterea bebeluşului a fost menţionată de peste 2 milioane de ori în mesajele postate pe Twitter.

"Vârful conversaţiilor pe Twitter despre acest subiect a fost înregistrat la 20.37 (19.37 GMT, n.r.), la câteva minute după anunţul despre naşterea bebeluşului, cu peste 25.300 de tweet-uri pe minut".

Clarence House, secretariatul cuplului princiar, a participat la această frenezie pe internet, postând mesaje despre internarea ducesei Catherine la maternitate şi continuând cu anunţul despre naşterea unui băieţel, o informaţie care a fost preluată de peste 15.000 de ori.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prinţul William şi soţia sa, Catherine: Suntem mai fericiţi ca niciodată.
 Vizualizări articol: 757 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prinţul William şi soţia sa, Catherine: Suntem mai fericiţi ca niciodată0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Monden

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei