Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 10 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 157 (5364)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Tradiţie sau modernitate: Cum să educi un bebeluş regal?

Prinţul William al Marii Britanii şi soţia sa, Catherine, speră să devină doi părinţi moderni, însă copilul lor, a cărui naştere va fi salutată cu 103 salve de tun, va putea cu greu să spere la o educaţie obişnuită, consideră specialiştii în istoria monarhiei britanice.

Prinţul William şi soţia sa, ambii în vârstă de 31 de ani, au fost adeseori prezentaţi în presă ca fiind doi tineri în deplină concordanţă cu epoca lor, dispuşi să schimbe scutece şi să îşi asume trezirile nocturne ale bebeluşului lor.

  "Am auzit de nenumărate ori că, în calitate de părinţi, ei vor dori să ofere copilului lor o educaţie obişnuită", a declarat Patrick Jephson, fostul secretar personal al prinţesei Diana, mama prinţului William. "Dar mă tem că adevărul este că ei nu sunt oameni obişnuiţi şi nu vor putea niciodată să fie", a mai spus acesta.

  Cuplul regal se va muta în curând în palatul londonez Kensington, recent renovat şi restaurat din bani publici, pentru suma de 1 milion de lire sterline (1,16 milioane euro).

Imediat ce bebeluşul se va naşte, toţi comentatorii britanici sunt de părere că Will şi Kate vor deveni "părinţi implicaţi" în creşterea copilului lor.

Epoca în care copiii regali aproape că nu îşi vedeau părinţii şi întreţineau cu ei raporturi distante şi încorsetate este revolută.

Regina Elizabeth a II-a nu a frecventat niciodată băncile şcolii. Educaţia ei relativ rudimentară a fost încredinţată unor institutori.

 Fiul ei cel mare, prinţul Charles, a fost încredinţat unor bone, în timp ce cuplul regal călătorea prin lumea întreagă, apoi a fost trimis departe de părinţi în şcoli cu internat, în concordanţă cu principiile educative stricte ale prinţului consort Philip.

În epocă, "obligaţiile regale se impuneau în faţa vieţii de familie. Astăzi, lucrurile sunt complet diferite", spune Christopher Warwick, biograful autorizat al prinţesei Margaret, sora reginei Elizabeth a II-a.

Prinţesa Diana a jucat un rol determinant în această schimbare.

Dorind să prezinte copiilor ei lumea aşa cum era ea în realitate, Diana şi-a dus fiii să îi vadă şi să discute cu oamenii fără adăpost şi i-a învăţat "să aprecieze micile plăceri obişnuite ale vieţii, precum o plimbare într-un parc de distracţii", reaminteşte Phil Dampier, cronicar regal. "Sunt sigur că Will şi Kate vor acelaşi lucru", a adăugat acesta.

Diana şi Charles au inovat încă o dată atunci când l-au luat cu ei pe William, care avea doar nouă luni, într-un turneu oficial de şase săptămâni în Australia şi în Noua Zeelandă.

Şi, chiar dacă cei doi fii ai lor au fost educaţi de bone, înainte de a locui în internatele unor colegii prestigioase, William şi Harry au fost mult mai apropiaţi de părinţii lor, cărora le spuneau "tati" şi "mami".

Provenind dintr-o familie unită, în care a primit educaţia mult mai puţin formală a fetelor din burghezie, Kate doreşte la rândul ei să petreacă mult timp alături de copilul ei.

De altfel, ducesa de Cambridge pare că se simte în largul ei în prezenţa tinerilor. A lucrat în trecut pentru o marcă de îmbrăcăminte pentru copii şi a lansat o gamă de produse vestimentare pentru juniori în cadrul articolelor pentru sărbători vândute de firma părinţilor ei.

Însă pare destul de dificil ca ea să poată să întrerupă tradiţia regală renunţând la o bonă, care va fi angajată cel puţin cu jumătate de normă.

Ducesa de Cambridge nu va avea de ales, a subliniat Phil Dampier, întrucât obligaţiile oficiale ale tânărului cuplu, invitat să îi înlocuiască tot mai des pe regină şi pe prinţul Philip, din cauza vârstelor avansate ale acestora, vor deveni tot mai numeroase în viitorul apropiat.

Bebeluşul prinţului William şi al ducesei Catherine se va naşte la jumătatea lunii iulie. Pe 3 decembrie 2012, la peste un an şi jumătate de la nunta lor somptuoasă, prinţul William şi soţia sa, Catherine, au anunţat că vor avea primul lor copil, viitorul moştenitor al tronului Marii Britanii, iar această veste era aşteptată cu înfrigurare şi speranţă, de multe luni, de întregul regat.

William, fiul prinţului Charles şi al prinţesei Diana, s-a căsătorit cu Kate Middleton pe 29 aprilie 2011, la Londra, în cadrul unei ceremonii somptuoase, care a fost urmărită de aproximativ 2 miliarde de telespectatori.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tradiţie sau modernitate: Cum să educi un bebeluş regal?.
 Vizualizări articol: 849 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tradiţie sau modernitate: Cum să educi un bebeluş regal?0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Monden

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei