Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 29 mar 2013 - Anul XVIII, nr. 73 (5280)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Trupa The Rolling Stones va cânta pentru prima dată la Festivalul Glastonbury, în iunie

 

Trupa britanică The Rolling Stones va cânta pentru prima dată la Festivalul Glastonbury, în sud-estul Angliei, în luna iunie, au anunţat, miercuri, organizatorii acestui eveniment în aer liber, considerat cel mai mare de gen din lume.

Speculaţiile potrivit cărora celebra trupă britanică va cânta la ediţia din 2013 a festivalului s-au înmulţit după ce Mick Jagger şi colegii lui au anunţat, anul trecut, că vor susţine o serie de concerte pentru a marca cea de-a 50-a aniversare a grupului The Rolling Stones.

"Abia aştept să cânt la Glastonbury. Mi-am luat deja cizme şi o iurtă!", a declarat Mick Jagger, miercuri, pe Twitter, făcând o aluzie la faptul că acest festival anual se derulează de multe ori sub ploaie şi în noroi.

Festivalul Glastonbury, care nu a fost organizat în 2012 pentru a nu afecta desfăşurarea Jocurilor Olimpice de la Londra, are loc în mod tradiţional în ultimul weekend din luna iunie.

Potrivit organizatorilor, ediţia din acest an va avea loc în perioada 28-30 iunie, iar trupa The Rolling Stone, care este headliner, va cânta pe scena principală, celebra "Pyramid Stage". Celelalte capete de afiş pentru alte două seri ale festivalului vor fi trupele Arctic Monkeys şi Mumford & Sons.

Printre ceilalţi artişti care vor cânta în acest an la Glastonbury se numără rapperul britanic Dizzie Rascal, trupa rock Primal Scream, rockerul australian Nick Cave şi trupa lui The Bad Seeds, cântăreţul Elvis Costello, veteranul american de muzică country Kenny Rogers şi cântăreţul britanic de folk-rock Billy Bragg.

Membrii trupei The Rolling Stones declaraseră la unison în ultimele săptămâni că şi-ar dori foarte mult să cânte la Glastonbury pentru prima dată în îndelungata lor carieră.

Trupa britanică a susţinut o serie de "mini-concerte" la Londra şi în Statele Unite în noiembrie şi în decembrie, toate sold out, pentru a marca cea de-a 50-a aniversare a grupului, eveniment sărbătorit şi prin lansarea unui film documentar, a unui album fotografic şi a unui album "greatest hits".

Potrivit unor noi speculaţii, The Rolling Stones intenţionează să susţină şi un turneu mondial în 2013, care ar fi primul după impresionantul şi foarte profitabilul "A Bigger Bang", susţinut de trupa britanică în 2005-2007.

Trupa The Rolling Stones, înfiinţată la Londra în 1962, este una dintre cele mai renumite formaţii rock din lume. The Rolling Stones a vândut peste 200 de milioane de albume în lumea întreagă şi a susţinut mii de concerte cu casa închisă. În 2007, formaţia The Rolling Stones a concertat şi în România, pe stadionul Lia Manoliu din Bucureşti.

Festivalul Glastonbury atrage, în medie, 170.000 de spectatori în fiecare an, fiind organizat pe un platou ce aparţine unei ferme de lapte din comitatul Somerset. Biletele pentru ediţia din 2013 a Festivalului de la Glastonbury au fost vândute într-un timp record de o oră şi 40 de minute.

Festivalul de la Glastonbury a fost lansat după moartea lui Jimi Hendrix, în 1970. Participanţii la prima ediţie au plătit o liră sterlină, primind în schimb lapte de la fermă şi putându-i asculta pe Marc Bolan şi Al Stewart.

O perioadă, festivalul nu a mai fost organizat anual, însă în anii '90 a căpătat anvergura internaţională pe care o are şi în prezent. Evenimentul a permis unor trupe precum Radiohead, care au cântat la Glastonbury în 1997, Coldplay, după reprezentaţia din 2002, şi Muse, prin concertul din 2004, să îşi croiască drumul către succes.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trupa The Rolling Stones va cânta pentru prima dată la Festivalul Glastonbury, în iunie.
 Vizualizări articol: 642 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Trupa The Rolling Stones va cânta pentru prima dată la Festivalul Glastonbury, în iunie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Monden

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei