Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 28 mar 2013 - Anul XVIII, nr. 72 (5279)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Angelina Jolie, alături de victimele violurilor comise în timp de război

Actriţa Angelina Jolie a efectuat, alături de ministrul britanic de Externe, William Hague, o vizită în Rwanda şi RD Congo, cu scopul de a atrage atenţia comunităţii internaţionale asupra problematicii violurilor comise în timp de război.

Angelina Jolie şi William Hague au vizitat mai întâi Rwanda, unde, duminică, au depus coroane de flori la un monument ridicat în capitală în memoria victimelor genocidului din 1994, când peste 800.000 de oameni au murit în conflcitul dintre triburile Hutus şi Tutsis.

Cei doi au plecat apoi în Republica Democrată Congo, unde au vizitat tabăra Nzolo şi s-au întâlnit cu victime ale violenţelor sexuale şi cu membrii asociaţiilor locale şi ale organismelor ONU care le sprijină, scrie Daily Mail.

Angelina Jolie l-a însoţit pe şeful diplomaţiei britanice în calitate de trimis special al Înaltului Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi (UNHCR).

"Scopul nostru a fost să vorbim direct cu oamenii care au fost victimele violurilor sau violenţelor sexuale în timpul conflictului. Putem folosi experienţele prin care au trecut aceştia pentru a învăţa să protejăm alte mii de femei, bărbaţi şi copii, care riscă acelaşi tratament în alte conflicte de pe glob. Vrem să-i convingem pe cei care conduc guvernele acestei lumi să acorde acestei probleme o atenţie aparte", a declarat actriţa americană.

Pentru această vizită, actriţa, despre care mulţi şi-au exprimat îngrijorarea că este prea slabă, a adoptat ţinute extrem de simple, ea renunţând şi la extravagantul inel de logodnă, pe care i l-a dăruit Brad Pitt şi care a costat 250.000 de dolari.

În aprilie 2012, UNHCR a luat decizia de a-i acorda Angelinei Jolie titlul de trimis special, întrucât actriţa americană a dovedit în ultimul deceniu, de când a devenit ambasadoare a bunăvoinţei pentru UNHCR, un angajament excepţional faţă de cauza persoanelor refugiate. În perioada 2001-2012, actriţa a vizitat peste 40 de tabere de refugiaţi pe plan mondial.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Angelina Jolie, alături de victimele violurilor comise în timp de război.
 Vizualizări articol: 676 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Angelina Jolie, alături de victimele violurilor comise în timp de război0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Monden

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei