Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 8 mar 2013 - Anul XVIII, nr. 55 (5262)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Opere de Andy Warhol, vândute la licitaţie online cu 2,3 milioane de dolari

 

Mai multe opere create de Andy Warhol, supranumit "părintele" curentului pop-art, au fost vândute cu 2,3 milioane de dolari, la o licitaţie online organizată de casa Christie's la New York.

O litografie color care reprezintă o imagine a buzelor celebrei actriţe Marilyn Monroe, realizată în 1964 şi intitulată "I love your kiss forever forever", a fost piesa centrală a acestei licitaţii şi a fost achiziţionată cu 90.000 de dolari.

 La această licitaţie, care a durat o săptămână şi s-a încheiat marţi, vânzările realizate au depăşit de două ori estimările specialiştilor casei Christie's. Cele 125 de opere propuse au atras 263 de ofertanţi din 36 de ţări.

 Anumite opere erau estimate doar la 600 de dolari la începutul licitaţiei. Pe 12 noiembrie 2012, ediţia inaugurală a licitaţiilor online dedicate artistului american, organizată la New York, a generat încasări de 17 milioane de dolari.

Licitaţia din această săptămână reprezintă primul eveniment din acest an dedicat unuia dintre cei mai cunoscuţi artişti din secolul al XX-lea, a cărui operă rămâne însă controversată.

Încasările vor reveni Fundaţiei Andy Warhol pentru arte vizuale, o organizaţie non-profit care susţine financiar diverşi artişti şi asociaţii culturale cu scop non-lucrativ.

Andy Warhol a fost un exponent de marcă al mişcării pop art, a cărei înflorire s-a petrecut în anii '60, şi a devenit celebru cu imaginile actriţei Marilyn Monroe şi reclamele pentru cutiile de supă Campbell. Artistul a încetat din viaţă în 1987, la vârsta de 58 de ani, în urma unor complicaţii apărute după ce a fost supus unei operaţii de eliminare a unor calculi biliari.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Opere de Andy Warhol, vândute la licitaţie online cu 2,3 milioane de dolari.
 Vizualizări articol: 421 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Opere de Andy Warhol, vândute la licitaţie online cu 2,3 milioane de dolari0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Monden

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei