Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 18 feb 2013 - Anul XVIII, nr. 39 (5246)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Filmul "Poziţia copilului" a primit trofeul Ursul de Aur, la Berlinala 2013

 

Filmul "Poziţia copilului", regizat de Călin Peter Netzer, a primit, sâmbătă seară, trofeul Ursul de Aur pentru cel mai bun film, la cea de-a 63-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin.

Filmul "Poziţia copilului", regizat de Călin Peter Netzer, a primit, sâmbătă seară, trofeul Ursul de Aur pentru cel mai bun film, la cea de-a 63-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin.

Distincţia a fost primită de regizorul Călin Peter Netzer şi de producătorul Ada Solomon de la celebrul cineast Wong Kar Wai, preşedintele juriului ediţiei din acest an a Festivalului de Film de la Berlin.

"Poziţia copilului" s-a aflat în competiţia oficială a Berlinalei 2013 alături de alte 18 filme.

Din juriul competiţiei oficiale a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin ( 7-17 februarie) au făcut parte Wong Kar Wai (preşedinte), Susanne Bier, Tim Robbins, Shirin Neshat, Athina Rachel Tsangari, Andreas Dresen şi Ellen Kuras.

După ce a primit trofeul Ursul de Aur, pe scena Berlinalei, regizorul român Călin Peter Netzer a declarat: "Voi încerca să spun ceva, deşi am rămas fără cuvinte. Mulţumesc Berlinalei că ne-a invitat aici, mulţumesc directorului festivalului, Dieter Kosslick, dar şi lui Răzvan Rădulescu, cu care am scris scenariul acestui film".

La rândul ei, producătoarea peliculei, Ada Solomon, a declarat: "Sunt mai obişnuită să fiu o luptătoare decât să câştig. Mulţumesc actriţei noastre principale, Luminiţa Gheorghiu, acest premiu este în mare parte şi premiul ei. Desigur, îi mulţumesc lui Călin Peter Netzer care a făcut acest film".

"Politicienii români ar trebui să fie mai atenţi faţă de cinematografia română şi de cineaştii români, care sunt nişte ambasadori extraordinari pentru România", a adăugat Ada Solomon.

"Le mulţumesc şi celor care nu au crezut în noi, care nu ne-au susţinut, pentru că ne-au făcut să devenim mai puternici şi mai hotărâţi", a mai spus Ada Solomon, care şi-a încheiat discursul mulţumind femeilor puternice din România, femeilor care lucrează în industria cinematografică, dar şi Berlinalei, un festival pe care îl consideră "un atelier de talente".

Marele premiul/ trofeul Ursul de Aur primit de "Poziţia copilului", sâmbătă seara, la gala Festivalului de Film de la Berlin vine după ce, vineri seara, filmul lui Călin Netzer a primit şi premiul criticii internaţionale - FIPRESCI (Fédération Internationale de la Presse Cinématographique) la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Filmul "Poziţia copilului" a primit trofeul Ursul de Aur, la Berlinala 2013.
 Vizualizări articol: 488 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Filmul "Poziţia copilului" a primit trofeul Ursul de Aur, la Berlinala 20130.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Monden

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei