Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 ian 2013 - Anul XVIII, nr. 18 (5225)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

"Gangnam Style" a generat venituri de peste 8 milioane de dolari pentru YouTube

Unul dintre succesele muzicale ale anului 2012, clipul "Gangnam Style", al cântăreţului sud-coreean Psy, a generat venituri de 8 milioane de dolari pentru YouTube, după ce a fost vizionat de peste un miliard de ori, a anunţat compania Google, care deţine site-ul, citat de AFP.

Directorul financiar al Google, Nikesh Arora, a făcut public acest lucru într-o conferinţă de presă după publicarea rezultatelor financiare ale grupului pe ultimul trimestru al lui 2012, vorbind şi despre posibilitatea de a obţine încasări publicitare din platforma YouTube.

Veniturile publicitare generate de videoclipurile populare pe site sunt împărţite cu creatorii de conţinut.

În decembrie, clipul "Gangnam Style" a depăşit pragul de un miliard de vizualizări pe YouTube, iar marţi acesta afişa 1,23 miliarde de vizualizări.

În ascensiunea lui fulminantă, "Gangnam Style" a depăşit alte câteva videoclipuri celebre, precum "On the Floor" al cântăreţei Jennifer Lopez şi "Love the Way You Lie" al rapperului Eminem.

Parodiind viaţa bogătaşilor dintr-un cartier exclusivist din Seul, capitala Coreei de Sud, clipul a fost vizualizat sau parodiat la rândul lui de persoane celebre, precum preşedintele american Barack Obama, secretarul general al Organizaţiei Naţiunilor Unite şi compatriot al rapperului Psy, Ban Ki-moon, artistul-disident chinez Ai Weiwei şi primarul Londrei Boris Johnson.

Psy, al cărui nume real este Park Jae-Sang, este cu adevărat adulat în ţara lui pentru succesul planetar al piesei sale şi a fost decorat în luna noiembrie 2012 cu una dintre cele mai prestigioase recompense naţionale, Ordinul Meritului Cultural Okgwan.

Pentru Coreea de Sud, cultura populară reprezintă o sursă potenţială de export, în condiţiile în care această ţară "suferă" încă din cauza faptului că produsele sale sunt umbrite de cele exportate de uriaşii ei vecini, China şi Japonia.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului "Gangnam Style" a generat venituri de peste 8 milioane de dolari pentru YouTube.
 Vizualizări articol: 434 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
"Gangnam Style" a generat venituri de peste 8 milioane de dolari pentru YouTube0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Monden

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei