Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 10 dec 2012 - Anul XVII, nr. 289 (5194)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Catherine Zeta-Jones: "Nu sunt o victimă"

 

Anul trecut, Catherine Zeta-Jones a avut marele curaj de a vorbi publicului despre afecţiunea sa psihică, tulburare bipolară, şi a spus că speră să poată ajuta la eliminarea stigmatului de boală mintală pentru persoanele care au această afecţiune.

Cu toate acestea, în timpul unui interviu recent, pentru emisiunea Good Morning America de la ABC, actriţa de origine galeză a declarat că s-a săturat să vorbească despre boala ei, potrivit Daily Mail.

 Anul trecut în aprilie, Catherine a fost tratată într-un spital de psihiatrie pentru tulburări bipolare (sau maniaco-depresive), pe fondul stresului provocat de lupta împotriva cancerului de care suferă soţului ei, Michael Douglas.

 La momentul respectiv, agentul actriţei a confirmat faptul că ea primeşte ajutor de specialitate pentru această afecţiune mintală.

În ciuda faptului că actriţa a vorbit foarte deschis despre starea ei atunci, în timpul interviulul acordat ABC, Catherine s-a arătat iritată de întrebarea reporterului, spunând că nu a vrut niciodată să iasă în faţă cu boala ei şi nu vrea să fie văzută ca o victimă. 

"M-am săturat să vorbesc despre acest lucru pentru că niciodată n-am vrut să fiu tratată ca un exemplu pentru această afecţiune. N-am vrut să fac public acest lucru, ci doar s-a aflat”, a spus Catherine afectată.

Anul trecut în aprilie, agentul de presă al actriţei anunţa că aceasta a urmat un tratament contra tulburării bipolare cu care a fost recent diagnosticată.

 "După stresul prin care a trecut în ultimul an, Catherine a decis să se interneze pentru o scurtă perioadă de timp într-o instituţie specializată pentru tratarea tulburărilor maniaco-depresive", declara atunci Cece Yorke, agentul actriţei.

 Actriţa galeză a fost internată în spitalul de psihiatrie Silver Hill din New Canaan din statul american Connecticut, unde a primit tratament de specialitate timp de cinci zile.

Ulterior, Catherine a declarat pentru revista Peolple că "nu este nicio ruşine să ceri ajutorul medicilor".

 "Aceasta este o boală care afectează milioane de persoane, iar eu sunt una dintre aceste persoane. Dacă declaraţia mea prin care am spus că sufăr de tulburare bipolară a încurajat fie şi doar o singură persoană să meargă să ceară ajutor, atunci a meritat să o fac", a adăugat atunci actriţa galeză.

 Tulburarea bipolară - sau maniaco-depresivă - se caracterizează prin schimbări extreme de dispoziţie, de la depresii severe până la episoade maniace, în cursul cărora bolnavii tind să aibă o dispoziţie euforică, să fie hiperactivi, agitaţi şi fără să simtă necesitatea somnului. Totodată, în cursul episoadelor depresive, persoanele care suferă de această tulburare sunt triste, se simt fără speranţă, vinovate şi/sau fără valoare şi au un nivel scăzut de energie.

 În vârstă de 41 de ani, Catherine Zeta-Jones a trebuit să facă faţă, anul trecut, luptei - în cele din urmă victorioasă - a soţului ei, actorul american Michael Douglas, cu un cancer la gât. În ianuarie anul acesta, Douglas, în vârstă de 66 de ani, a anunţat într-un interviu televizat, acordat postului american NBC, că a învins cancerul de gât cu care a fost diagnosticat în august 2010. După aflarea cumplitei veşti, anul trecut, Catherine a decis să facă o pauză în carieră, pentru a-şi ajuta soţul în lupta acestuia împotriva cancerului, refuzând câteva roluri majore.

 În afară de anunţul despre boala sa, Michael Douglas a mai făcut public în septembrie anul trecut faptul că fiul său Dylan, în vârstă de zece ani, "are nevoi speciale". Actorul a declarat că familia sa a luat decizia de a se muta din Insulele Bermude la New York pentru ca fiul lor Dylan să poată primi îngrijirea medicală de care are nevoie."Unul dintre copiii noştri are nevoi speciale şi ni s-a recomandat ca el să urmeze cursurile unei şcoli speciale din New York", a declarat Michael Douglas, fără a preciza, însă, în ce constau aceste "nevoi speciale" ale fiului său.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Catherine Zeta-Jones: "Nu sunt o victimă".
 Vizualizări articol: 718 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Catherine Zeta-Jones: "Nu sunt o victimă"0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Monden

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei