Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 20 nov 2012 - Anul XVII, nr. 272 (5177)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Kate Moss are pe spate două tatuaje reprezentând rândunele, realizate de pictorul Lucian Freud

Top modelul britanic Kate Moss are pe spate două tatuaje reprezentând rândunele, care au fost realizate de pictorul Lucian Freud, în anul 2002.

Celebrul model britanic a acceptat să pozeze nud pentru Lucian Freud, în 2002, în timp ce era însărcinată cu fiica ei, Lila Grace.

Kate Moss a aflat cu acea ocazie că Lucian Freud i-a tatuat pe câţiva dintre colegii săi militari din marina britanică, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, şi s-a declarat încântată atunci când renumitul pictor britanic s-a oferit să îi tatueze două rândunele mici, pe spate, informeazăcontactmusic.com

"Mi-a spus că, atunci când era în Marină, pe la vârsta de 19 ani, făcea tot felul de tatuaje pentru colegii lui marinari. I-am spus: «Dumnezeule, asta e minunat!». El mi-a zis: «Pot să îţi fac şi ţie unul. Ce ţi-ar plăcea? Ţi-ar plăcea o creatură din regatul animalelor?». I-am spus că îmi plac păsările şi el mi-a zis: «Am mai făcut păsări. Le am în portofoliul meu». Apoi mi-a arătat o pictură cu o găină cu capul în jos într-o găleată. I-am răspuns imediat: «Nu, nu vreau un astfel de tatuaj». El a continuat: «Poate că ar trebui să te desenez pe tine». M-am gândit puţin, dar am decis că nu voi avea tatuată o fată pe fesele mele. Astfel am decis să facem un stol de păsărele", a declarat Kate Moss într-un interviu acordat revistei Vanity Fair.

Top modelul britanic este convinsă că cele două tatuaje, plasate la baza coloanei vertebrale, au o valoare nepreţuită: "Sunt opere originale create de Freud. Mă întreb cât ar dori colecţionarii să plătească pentru ele. Câteva milioane? Dacă voi ajunge vreodată într-o situaţie financiară dificilă, poate aş putea să îmi fac o excizie de piele şi să le vând. Probabil că tatuajele mele reprezintă singurele lui desene pe piele care mai există în prezent, pentru că atunci când făcea aşa ceva era în marină şi avea 19 ani".

Kate Moss mai are câteva tatuaje: o ancoră, pe încheietura mâinii, o inimă şi o stea.

Tabloul realizat de Lucian Freud care o prezintă pe Kate Moss goală şi însărcinată s-a vândut cu 6,2 milioane de dolari la o licitaţie organizată în 2005.

Devenită celebră după ce a pozat într-o reclamă din anii '90 pentru Calvin Klein, alături de Mark Wahlberg, Kate Moss este un top model britanic de succes, care a apărut pe copertele a peste 300 de reviste de modă din întreaga lume. Ea este cunoscută pentru înălţimea sub standardele impuse în lumea modei, pentru apariţiile în numeroase campanii publicitare, pentru relaţiile personale zbuciumate şi pentru stilul de viaţă petrecăreţ.

Lucian Freud, nepotul celebrului psihanalist Sigmund Freud, a murit în iulie 2011, la vârsta de 88 de ani. Născut în 1922 la Berlin, Lucian Freud a emigrat la Londra în 1934, odată cu părinţii lui, arhitectul Ernst Freud şi soţia sa, Lucie, care fugeau din calea nazismului. Sigmund Freud li s-a alăturat în 1938 şi a murit la Londra în anul următor. În acelaşi an, Lucian Freud a obţinut cetăţenia britanică.

Lucian Freud a iniţiat şi susţinut renaşterea picturii figurative, care, după cel de-Al Doilea Război Mondial, a devenit principala direcţie din arta contemporană, promovată de Şcoala Londoneză. Împreună cu Francis Bacon şi Frank Auerbach, Lucian Freud a susţinut revenirea personajelor în compoziţie şi a revoluţionat portretul contemporan, sustrăgându-se oricăror prejudecăţi şi falsului puritanism.

Pictorul era cunoscut mai ales pentru nudurile şi autoportretele sale, aşa cum stă mărturie cea mai de seamă operă a lui, datând din 1993, în care s-a pictat sub trăsăturile unui bătrân gol care ameninţă cu periuţa de dinţi ca şi cum ar avea în mână o armă.

De-a lungul ultimilor ani, operele lui s-au vândut pentru sume astronomice. Portretul său din 1995, "Benefits Supervisor Sleeping", a fost adjudecat la casa Christie's din New York pentru suma de 33,6 milioane de dolari.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Kate Moss are pe spate două tatuaje reprezentând rândunele, realizate de pictorul Lucian Freud.
 Vizualizări articol: 981 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kate Moss are pe spate două tatuaje reprezentând rândunele, realizate de pictorul Lucian Freud0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei