Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 2 nov 2012 - Anul XVII, nr. 257 (5162)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

George Lucas va folosi cele 4 miliarde de dolari primite de la Disney pentru a finanţa educaţia

Cineastul american George Lucas va folosi suma de 4,05 miliarde de dolari pe care o va primi de la grupul Disney, în urma tranzacţiei prin care a vândut compania Lucasfilm şi drepturile asupra francizei "Războiul stelelor", pentru a finanţa diverse programe educaţionale.
Un purtător de cuvânt al companiei de producţie cinematografică Lucasfilm a declarat publicaţiei The Hollywood Reporter că cea mai mare parte din această sumă colosală va fi donată unor programe educaţionale.
Până la sfârşitul acestui an, transferul celor 4,05 miliarde de dolari va fi finalizat. Întrucât George Lucas era unicul proprietar al companiei Lucasfilm - care nu are datorii -, toţi aceşti bani vor reveni doar cineastului american.
După ce întreaga sumă îi va fi intrat în cont, Lucas intenţionează să plaseze cea mai mare parte din bani într-o fundaţie care se va concentra asupra educaţiei.
"George Lucas şi-a exprimat intenţia ca, după finalizarea tranzacţiei, să doneze cea mai mare parte a banilor", a precizat acelaşi purtător de cuvânt.
Nu se cunoaşte deocamdată numele fundaţiei care va primi acei bani. George Lucas este în prezent preşedintele Edutopia, o organizaţie ce face parte din George Lucas Educational Foundation.
Prin intermediul acestei fundaţii, cineastul american a donat suma de 175 de milioane de dolari Universităţii Southern California (USC), în 2006. El a donat sume importante de-a lungul anilor şi altor organizaţii şi instituţii, precum Film Foundation, Stand Up To Cancer şi Make-A-Wish Foundation.
"Timp de 41 de ani, am pus în această companie cea mai mare parte a banilor şi a timpului meu", a declarat George Lucas, miercuri, într-un comunicat. "Întrucât mă pregătesc să încep un nou capitol în viaţa mea, mă mulţumeşte faptul că acum voi avea posibilitatea să aloc mai mult timp şi resurse cauzelor filantropice", a adăugat cineastul.
Acelaşi purtător de cuvânt a precizat că "anunţul (făcut de George Lucas, n.r.) continuă angajamentul pe care acesta şi l-a luat în 2010 faţă de fundaţia The Giving Pledge".
Atunci, Lucas a declarat: "Voi dedica cea mai mare parte din averea mea pentru a îmbunătăţi educaţia. Este cheia supravieţuirii speciei umane. Trebuie să facem planuri pentru viitorul nostru colectiv -, iar primul pas începe cu instrumentele sociale, emoţionale şi intelectuale pe care le oferim copiilor noştri. Ca oameni, cel mai preţios instrument de supravieţuire al nostru este capacitatea noastră de a gândi şi de a ne adapta, ca profesori, ca oameni care spun poveşti şi ca oameni care comunică responsabilitatea noastră este aceea de a continua să facem aceste lucruri".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului George Lucas va folosi cele 4 miliarde de dolari primite de la Disney pentru a finanţa educaţia.
 Vizualizări articol: 478 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
George Lucas va folosi cele 4 miliarde de dolari primite de la Disney pentru a finanţa educaţia5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Monden

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei