Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 17 sep 2012 - Anul XVII, nr. 217 (5122)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Românul Dragoş Stanomir, recompensat cu un premiu Creative Arts Emmy 2012

Dragoş Stanomir a câştigat un premiu Creative Arts Emmy, la gala care a avut loc sâmbătă seară, la Los Angeles, fiind recompensat la categoria "cel mai bun mixaj de sunet pentru o miniserie TV", pentru miniseria "Hatfields & McCoys", produsă de History Channel şi Castel Film, în România.

Potrivit Academy of Television Arts & Sciences, asociaţia care decernează premiile Premmy, românul Dragoş Stanomir a fost premiat la această categorie alături de Christian Cooke şi Brad Zoern.

Miniseria "Hatfields & McCoys" a câştigat alte două trofee la gala Creative Arts Emmy, sâmbătă seară, la Los Angeles, impunându-se şi la categoriile "cel mai bun machiaj dintr-o miniserie TV" şi "cel mai bun montaj de imagine pentru o miniserie TV".

Totodată, aceeaşi miniserie a primit 16 nominalizări şi la gala premiilor Primetime Emmy 2012, care vor fi decernate pe 23 septembrie la Los Angeles, iar trei dintre cele 16 nominalizări aparţin unor cineaşti din România. Astfel, Şerban Porupcă a fost nominalizat la categoria "cea mai bună regie artistică pentru o miniserie TV" (alături de John Vertrees, Derek Hill şi Sally Black), Adina Bucur a fost nominalizată la categoria "cele mai bune costume pentru o miniserie TV" (alături de Karri Hutchinson), iar Dragoş Stanomir a fost nominalizat la categoria "cel mai bun mixaj de sunet".

Miniseria de televiziune "Hatfields & McCoys", cu actorul Kevin Costner în rolul principal, este produsă de History Channel şi realizată integral în România la Castel Film. Seria TV a avut succes în Statele Unite, unde primul episod difuzat pe History Channel în 28 mai (Memorial Day) a înregistrat o audienţă de 13,9 milioane de spectatori.

Miniseria "Hatfields and MCCoys", care cuprinde trei episoade, descrie rivalitatea dintre familiile Hatfield şi McCoy, în primii ani după încheierea Războiului Civil din Statele Unite.

Filmările pentru această miniserie TV au avut loc în 2011, în cea mai mare parte în studiourile Castel Film din România, dar şi în localităţi din judeţele Argeş şi Braşov, şi s-au întins pe o durată de 13 săptămâni, în timpul cărora Kevin Costner s-a aflat în România.

Potrivit imdb.com, serialul TV este regizat de Kevin Reynolds, cu care Kevin Costner a mai colaborat la superproducţiile "Waterworld - Lumea apelor" (1995), pentru care cineastul a fost nominalizat la Zmeura de Aur pentru cel mai prost film, şi "Robin Hood, prinţul hoţilor" (1991). Kevin Costner este şi unul dintre producătorii miniseriei History Channel.

Cea de-a 64-a gală Primetime Emmy Awards va avea loc la Los Angeles, pe 23 septembrie. Gala va fi prezentată de actorul de comedie Jimmy Kimmel.

 

„Ajută şi industria de film românească”

Dragoş Stanomir, care a câştigat un premiu Creative Arts Emmy, la gala care a avut loc sâmbătă seară, la Los Angeles, a declarat duminică, pentru MEDIAFAX, că distincţia primită de el ajută şi cinematografia românească, fiind "o recunoaştere a valorii tehnicienilor de film români".

"Este o surpriză foarte mare şi nu mă aşteptam să câştig, având în vedere că am concurat cu americani, unii cu Oscaruri la activ. Nu mă aşteptam, dar m-am bucurat foarte mult", a declarat, pentru MEDIAFAX, Dragoş Stanomir.

El a precizat că a aflat de pe internet că este câştigătorul unui premiu Emmy. "Aş fi vrut să merg la gala de la Los Angeles, însă nu am putut pentru că lucrez la o altă producţie tot americană, tot împreună cu Castel Film", a spus Dragoş Stanomir.

El consideră că un astfel de premiu - o premieră pentru cinematografia română - îl va ajuta foarte mult în cariera sa.

"Un astfel de premiu ajută foarte mult pentru că este ca o recomandare din start. Este ca o recomandare pentru mine şi ajută industria de film românească, pentru că este o recunoaştere a valorii tehnicienilor de film români", a spus Dragoş Stanomir.

El a mai spus că a ajuns să lucreze la ministeria de televiziune "Hatfields & McCoys" la recomandarea casei Castel Film. "Am lucrat foarte mulţi ani la Castel şi ei m-au recomandat să fac sunetul la acest film", a explicat Stanomir.

În ceea ce îi priveşte pe Christian Cooke şi Brad Zoern - cineaştii cu care Dragoş Stanomir împarte premiul Emmy la categoria "cel mai bun mixaj de sunet pentru o miniserie TV", Stanomir spune că ei sunt cei care au lucrat la post-producţia sunetului pentru miniseria "Hatfields & McCoys".

"Eu m-am ocupat de sunet pe teren, la locul filmărilor", a explicat Dragoş Stanomir, precizând că miniseria "Hatfields & McCoys" este un proiect de care s-a ocupat timp de trei luni de zile, din septembrie până în decembrie 2011.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Românul Dragoş Stanomir, recompensat cu un premiu Creative Arts Emmy 2012.
 Vizualizări articol: 499 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Românul Dragoş Stanomir, recompensat cu un premiu Creative Arts Emmy 20120.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Monden

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei