Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 5 sep 2012 - Anul XVII, nr. 207 (5112)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Paul McCartney va primi Legiunea de Onoare din partea preşedintelui francez Francois Hollande

Cântăreţul britanic Paul McCartney va primi Legiunea de Onoare, care îi va fi înmânată de preşedintele Franţei, Francois Hollande, în cadrul unei ceremonii oficiale ce va avea loc la Paris, au anunţat luni reprezentanţii preşedinţiei franceze, citaţi de Reuters.

În cadrul acestei ceremonii oficiale, programată pe 8 septembrie, Paul McCartney va fi recompensat cu Legiunea de Onoare în grad de Ofiţer, cea mai înaltă distincţie civilă franceză. Ea a fost acordată în trecut şi altor artişti de seamă, precum Clint Eastwood şi Liza Minnelli.

Legiunea de Onoare a fost înfiinţată de generalul francez Napoleon Bonaparte în 1802, cu scopul de a recompensa serviciile deosebite aduse Franţei. Medalia are trei grade - Cavaler, Ofiţer şi Comandor - şi, spre deosebire de Ordinul Imperiului Britanic, care este acordat doar cetăţenilor britanici, Legiunea de Onoare poate fi acordată şi cetăţenilor străini.

Medalia reprezintă o confirmare a statutului social de care se bucură primitorul, însă nu este însoţită de o recompensă financiară, iar persoanele distinse cu Legiunea de Onoare trebuie să îşi cumpere singure medaliile de la un bijutier autorizat, cu preţuri care variază între 169 de euro şi 700 de euro, în funcţie de gradul distincţiei.

Paul McCartney, în vârstă de 70 de ani, este unul dintre cei mai influenţi cântăreţi şi compozitori din istoria muzicii pop-rock. Artistul britanic a fost deja numit Cavaler al Ordinului Imperiului Britanic de regina Elizabeth a II-a, în onoarea căreia a cântat, în faţa a zeci de mii de spectatori, la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Londra.

Paul McCartney a compus, alături de John Lennon, cele mai mari hituri ale trupei The Beatles. McCartney compunea, pe colţuri de mese, melodii care deveneau apoi hituri - "Hey Jude", Penny Lane" şi, desigur, "Yesterday", un cântec preluat apoi de mulţi artişti şi înregistrat de-a lungul anilor în peste 1.600 de versiuni diferite.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Paul McCartney va primi Legiunea de Onoare din partea preşedintelui francez Francois Hollande.
 Vizualizări articol: 330 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Paul McCartney va primi Legiunea de Onoare din partea preşedintelui francez Francois Hollande0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Monden

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei