Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 28 iul 2012 - Anul XVII, nr. 174 (5079)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Madonna îi răspunde lui Le Pen printr-un omagiu adus Franţei tolerante, în concertul de la Paris

 

Madonna a adus un omagiu Franţei tolerante, în concertul susţinut joi seară în celebra sală Olympia din Paris, după ce extrema dreaptă a ameninţat că o va da în judecată pe "Regina muzicii pop", pentru că, în alt concert de la Paris, a suprapus imaginea unei svastici pestea cea a lui Marine Le Pen.

În concertul susţinut pe 14 iulie pe Stade de France, la Paris, Madonna a folosit imaginea lui Marine Le Pen, lidera partidului de extremă dreaptă francez, Frontul Naţional, având suprapusă o svastică. Reprezentanţii formaţiunii politice au spus că intenţionează să o dea în judecată pe cântăreaţă.

Joi seară, în concertul extraordinar susţinut în celebra sală Olympia din Paris, Madonna a făcut referire la acest conflict: "Ştiu că am supărat o oarecare Marine Le Pen. Nu este intenţia mea să-mi fac duşmani", a declarat ea pe scenă, potrivit AFP.

"Înainte de mişcarea pentru drepturile civice în Statele Unite, artiştii afro-americani nu se puteau manifesta în America, însă Franţa i-a primit cu braţele deschise", a spus Madonna, dându-i ca exemplu pe Josephine Baker şi Charlie Parker. "Persoanele de culoare, oamenii diferiţi, minorităţile se simţeau bineveniţi în Franţa, toată lumea venea în Franţa pentru a crea", a mai spus diva în faţa a 2.700 de fani.

În acest discurs ţinut la scurt timp după începerea concertului, "Regina muzicii pop" a mai apreciat că, în prezent, "lumea e pe cale să treacă printr-o perioadă de teamă". "Economiile (naţionale n.r.) se prăbuşesc, oamenii n-au ce mânca în Grecia, oamenii suferă peste tot în lume şi le este teamă. Şi ce se întâmplă când oamenilor le e frică? Devin intoleranţi", a mai spus Madonna.

Îmbrăcată în piele şi cu o beretă pe cap, într-o atmosferă de Moulin Rouge, Madonna a încheiat concertul de la Olympia cu celebra "Je t'aime, moi non plus" de Serge Gainsbourg, căruia i-a adus un omagiu, ca şi altor mari artişti francezi - Edith Piaf, Jean-Luc Godard, Alain Delon şi Jeanne Moreau, pe care i-a menţionat.

În concertul de joi seară, ea nu a mai folosit imaginea lui Le Pen. Filmuleţul "incriminat" din concertul precedent mai fusese folosit şi în alte concerte ale artistei şi arăta imaginea Madonnei care se uneşte cu cea a altor personalităţi precum Papa Benedict sau fostul preşedinte egiptean, Hosni Mubarak - care a fost ţinta protestelor, anul trecut.

Descrisă de numeroase ori drept "una dintre cele mai bune artiste pop ale tuturor timpurilor", numită şi "Queen of Pop (regina muzicii pop)", Madonna este şi cel mai bine vândută cântăreaţă a secolului XX, potrivit Recording Industry Association of America, cu peste 300 de milioane de albume vândute în întreaga lume. În martie 2008, ea a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame.

Pe 26 august 2009, Madonna a concertat la Bucureşti, în cadrul turneului "Sticky and Sweet".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Madonna îi răspunde lui Le Pen printr-un omagiu adus Franţei tolerante, în concertul de la Paris.
 Vizualizări articol: 515 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Madonna îi răspunde lui Le Pen printr-un omagiu adus Franţei tolerante, în concertul de la Paris0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Monden

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei