Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 12 iul 2012 - Anul XVII, nr. 160 (5065)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Numele cântăreţului Bob Marley, acordat unei specii de crustacee

Cântăreţul Bob Marley s-a alăturat unui club select de celebrităţi - din care fac deja parte Barack Obama, Elvis Presley şi prinţul Charles - ai cărui membri au fost onoraţi prin acordarea numelor lor unor specii de animale

În cazul legendarului cântăreţ jamaican de muzică reggae, animalul în cauză este un mic crustaceu parazit care se hrăneşte cu sângele peştilor din recifele de coral din Caraibe. Noua specie a primit numele "Gnathia marleyi".

"Am numit această specie, care este o adevărată minune a naturii, după Bob Marley, datorită respectului şi admiraţiei mele pentru muzica lui Marley", a declarat marţi Paul Sikkel, un biolog marin de la Arkansas State University. "În plus, această specie este la fel de unică în Caraibe cum a fost Marley", a adăugat el.

Tinerele exemplare de Gnathia marleyi se ascund printre formaţiunile de corali, bureţi de mare şi alge, de unde lansează atacuri surpriză asupra peştilor, pe care îi infectează şi din care se hrănesc până ajung la maturitate.

Adulţii nu se hrănesc deloc, spune Sikkler, dar reuşesc să supravieţuiască timp de două sau trei săptămâni după ultima lor masă luată pe când erau adolescenţi.

Recifele de corali din Caraibe sunt vulnerabile în faţa bolilor, iar Sikkel şi colegii săi au decis să studieze legătura care există între sănătatea recifelor de corali şi populaţiile de Gnathia marleyi.

Bob Marley, care a murit în 1981, a fost un exponent legendar al muzicii născute în Jamaica, denumită reggae. Una dintre cele mai cunoscute piese ale sale este "No Woman, No Cry".

Preşedintele american Barack Obama a dat numele unei specii de licheni, iar Elvis Presley pe cel al unei specii de viespi.

Săptămâna trecută, o nouă specie de broască arboricolă a primit numele prinţului Charles al Marii Britanii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Numele cântăreţului Bob Marley, acordat unei specii de crustacee.
 Vizualizări articol: 318 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Numele cântăreţului Bob Marley, acordat unei specii de crustacee0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Monden

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei