Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 12 iul 2012 - Anul XVII, nr. 160 (5065)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Actorul Peter O'Toole se retrage din activitate la vârsta de 79 de ani

Actorul irlandez de teatru şi film Peter O'Toole, devenit celebru graţie rolului din filmul "Lawrence al Arabiei" (1962), a anunţat marţi că se retrage din activitate la vârsta de 79 de ani, informează AFP.

Într-un comunicat citat de revista People, actorul declară: "Pentru mine, a sosit timpul să arunc prosopul. Să mă îndepărtez de scenă şi de cinema. Nu mai am inima pentru a mai face asta. Nu voi reveni".

"Viaţa mea profesională de actor - pe ecran şi pe scenă - mi-a adus sprijinul publicului, împlinire emoţională şi confort material", a adăugat celebrul actor irlandez.

"M-a adus în contact cu oameni minunaţi, prieteni buni cu care am împărtăşit destinul inevitabil al tuturor actorilor: eşecurile şi succesele", a spus O'Toole.

"Totuşi, cred că fiecare trebuie să decidă el însuşi când vine vremea să se retragă. Din acest motiv îmi iau adio de la meserie, cu ochii uscaţi şi cu o gratitudine profundă", a adăugat starul irlandez.

Agenţii din Londra şi New York ai actorului nu au confirmat încă informaţia.

Fiu al unui agent de pariuri irlandez, Peter O'Toole, actorul blond cu ochi albaştri, şi-a petrecut tinereţea în nordul Angliei. După liceu, a devenit jurnalist şi a lucrat pentru serviciul de comunicaţii din Marina Regală britanică, înainte de a deveni actor.

A urmat cursurile Academiei regale de arte dramatice în compania lui Albert Finney, Alan Bates şi Richard Harris, viitori actori celebri.

A urcat pe scenă pentru prima dată la vârsta de 17 ani, la Londra, şi a jucat apoi în drame de Shakespeare, înainte de a da lovitura şi pe marele ecran cu filmul "Lawrence al Arabiei", în regia lui David Lean.

Probleme de sănătate, atribuite iniţial alcoolismului, dar care s-au dovedit ulterior a fi fost cauzate de un cancer la stomac, i-au ameninţat cariera şi viaţa în anii 1970, dar O'Toole a depăşit aceste obstacole, renunţând la alcool.

Peter O'Toole a primit opt nominalizări la premiile Oscar pe parcursul carierei sale care conţine câteva interpretări remarcabile precum cele din "Caligula" (1979) şi "Ultimul împărat" (1987), fără a câştiga însă mult râvnitul trofeu.

Actorul irlandez a câştigat totuşi patru Globuri de Aur, un premiu BAFTA, un premiu Emmy şi a primit din partea Academiei de film americane Oscarul onorific pentru întreaga carieră în anul 2003.

În ultimii ani, a fost lăudat pentru evoluţia sa din piesa de teatru "Jeffrey Bernard is Unwell" dar şi pentru rolul din versiunea televizată a acesteia, o producţie care prezintă viaţa unui jurnalist britanic alcoolic.

Ultimele filme în care a jucat Peter O'Toole, "Katherine of Alexandria", "Mary Mother of Christ" şi "For Greater Glory", se află în prezent în etapa de post-producţie în Statele Unite, unde vor fi lansate în acest an şi anul viitor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Actorul Peter O'Toole se retrage din activitate la vârsta de 79 de ani.
 Vizualizări articol: 537 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Actorul Peter O'Toole se retrage din activitate la vârsta de 79 de ani0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Monden

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei