Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 20 iun 2012 - Anul XVII, nr. 141 (5046)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Helen Mirren şi Susan Sarandon au fost recompensate cu premii onorifice la Karlovy Vary

Actriţele Helen Mirren şi Susan Sarandon vor fi recompensate cu câte un Glob de Cristal onorific la cea de-a 47-a ediţie a Festivalului de Film de la Karlovy Vary, pentru contribuţiile lor aduse industriei cinematografice mondiale, au anunţat, luni, organizatorii evenimentului.

"Helen Mirren va deschide festivalul, iar Susan Sarandon îl va închide", a declarat într-o conferinţă de presă preşedintele evenimentului, Jiri Bartoska.

Cea de-a 47-a ediţie a Festivalului de Film de la Karlovy Vary - cea mai mare staţiune termală cehă, aflată la o distanţă de 120 de kilometri de Praga - va avea loc în perioada 29 iunie - 7 iulie.

"Helen Mirren şi Susan Sarandon sunt nu doar actriţe celebre şi populare, ci sunt şi foarte apreciate de criticii de film", a declarat Bartoska.

Nu mai puţin de 217 filme, dintre care 34 de scurtmetraje, vor fi proiectate în cadrul acestui festival, care va propune, ca în fiecare an, şi o secţiune rezervată documentarelor, ce va cuprinde 56 de producţii.

Patru filme vor fi prezentate în premieră mondială şi opt în premieră internaţională.

Acest festival anual deschis publicului larg a atras în 2011 peste 126.000 de cinefili.

În vârstă de 66 de ani, actriţa britanică Helen Mirren a primit de-a lungul unei bogate cariere în film, teatru şi televiziune numeroase distincţii importante, inclusiv câteva premii Emmy şi BAFTA. Mirren a fost recompensată în 2007 cu premiul Oscar pentru rolul din "Regina/ The Queen" şi a primit alte trei nominalizări la Oscar pentru rolurile din "The Madness of King George", "Gosford Park" şi "The Last Station". Helen Mirren a primit titlul de Comandor al Ordinului Imperiului Britanic în 2003.

Susan Sarandon este o actriţă americană de cinci ori nominalizată la premiul Oscar, distincţie pe care a şi primit-o, în 1996, pentru rolul principal din "Culoarul morţii/ Dead Man Walking". Susan Sarandon este şi o susţinătoare înfocată a campaniilor pentru drepturile omului şi a militat în ultimii 30 de ani pentru diverse cauze liberale. Actriţa americană s-a opus în mod public, în 2003, campaniei militare americane din Irak.

La această ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Karlovy Vary vor mai fi onoraţi regizorul turc contemporan Reha Erdem, regizorul ceh Josef Somr, prin proiecţia peliculei "The Joke", după romanul "Gluma" de Milan Kundera, cineastul Jean Pierre Melville (1917 - 1973), o figură centrală a cinematografiei franceze postbelice, precum şi Michelangelo Antonioni (1912-2007), la centenarul naşterii regizorului italian, prin proiecţia unei retrospective a tuturor celor 16 documentare realizate de acesta de-a lungul carierei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Helen Mirren şi Susan Sarandon au fost recompensate cu premii onorifice la Karlovy Vary.
 Vizualizări articol: 459 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Helen Mirren şi Susan Sarandon au fost recompensate cu premii onorifice la Karlovy Vary0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Monden

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei