Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 mai 2012 - Anul XVII, nr. 118 (5023)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Fotografia în care The Beatles traversează Abbey Road în sens "invers", vândută cu 25.000 de dolari

 

O fotografie considerată rară, care îi prezintă pe cei patru membri ai trupei The Beatles traversând în sens "invers" celebra Abbey Road, a fost vândută cu 25.000 de dolari la o licitaţie organizată marţi, la Londra.

Instantaneul, realizat de fotograful scoţian Iain Macmillan, îi prezintă pe cei patru muzicieni britanici mergând de la dreapta spre stânga pe trecerea de pietoni din faţa studioului de înregistrări din Londra unde au realizat albumul "Abbey Road", în 1969 - direcţie opusă faţă de aceea care apare în fotografia de pe coperta materialului discografic, devenită celebră în lumea întreagă, informează contactmusic.com.

Există şi alte câteva diferenţe notabile: în fotografia rară, Paul McCartney poartă o pereche de sandale în loc să meargă în picioarele goale, aşa cum o face în fotografia cunoscută de toată lumea. Ţigara pe care o ţine în mâna dreaptă în versiunea de pe coperta albumului lipseşte în fotografia care a fost scoasă la licitaţie.

Suma pentru care a fost vândută a depăşit de două ori estimările specialiştilor.

Licitaţia a fost organizată de casa Bloomsbury Auctions, marţi, la Londra.

Obiectele care au aparţinut sau care au legătură cu trupa The Beatles sau cu membrii acesteia ating cu regularitate preţuri mari la licitaţii. În 2011, un document care atestă faptul că "Cei Patru Fantastici" - aşa cum erau supranumiţi membrii grupului britanic - au refuzat să susţină un concert în faţa unui public despărţit pe criterii rasiale a fost vândut cu 23.000 de dolari.

Paul McCartney a format alături de John Lennon, George Harrison şi Ringo Starr trupa The Beatles, unul dintre cele mai faimoase şi de succes grupuri din istoria muzicii rock, având la activ peste 1,1 miliarde de discuri vândute în lumea întreagă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fotografia în care The Beatles traversează Abbey Road în sens "invers", vândută cu 25.000 de dolari.
 Vizualizări articol: 646 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Fotografia în care The Beatles traversează Abbey Road în sens "invers", vândută cu 25.000 de dolari0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Monden

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei