Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 mai 2012 - Anul XVII, nr. 118 (5023)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Alexandru Arşinel: Toată viaţa mi-a fost teamă să am o părere prea bună despre mine

 

Actorul Alexandru Arşinel - care va sărbători 50 de ani de activitate duminică, într-un spectacol în care sunt invitaţi numeroşi mari artişti precum Florin Piersic, Stela Popescu şi Angela Similea - a declarat că toată viaţa s-a temut să aibă "o părere prea bună" despre el.

"Nu prea m-am bucurat mult de ce am realizat", a spus Arşinel, într-o conferinţă de presă care a avut loc miercuri şi în care nu a ezitat să îşi amintească momente emoţionante sau amuzante din cariera sa de 50 de ani.

"Mi-a plăcut să cânt, mi-a plăcut să fiu şi de râsul lumii", a spus actorul, care este şi director al Teatrului de Revistă "Constantin Tănase" din Bucureşti.

Alexandru Arşinel a mărturisit că efortul cel mai mare îl depunea când avea un rol mic. "Mă întrebam cum pot să fac dintr-un rol mic unul mare", a spus el. Astfel, el şi-a amintit când a avut un rol foarte mic într-un spectacol de televiziune, dar a insistat să îşi repete obsesiv replica până la saturarea colegilor. "Au vrut să mă scoată din distribuţie", a râs actorul.

Despre textierul Puiu Maximilian - regretatul soţ al Stelei Popescu, partenera de scenă a lui Arşinel -, actorul a spus că a fost cel care l-a convins să facă travesti şi să readucă astfel genul acesta în teatrul românesc, după o lungă absenţă.

"La un moment dat, mă scoteau ăştia numai în travesti. Mă puseseră chiar pe gânduri", a glumit acesta. "Travestiul se joacă pe muchie de cuţit. Nu trebuie marşat. Trebuie să ai ceva şi de la mamă şi de la, hai, tată", a spus el continuând să glumească: "Mai-mai că m-a tentat că diurna era cam mică", a spus Arşinel.

Actorul a spus că este genul de persoană care uită lucrurile neplăcute din viaţa sa. "Ca actor de dramă, îţi foloseşti rezervele dramatice. Ca actor de comedie, trebuie să uiţi", a spus el.

Despre spectacolul său aniversar, care are loc la Sala Palatului din Capitală, Arşinel spune că este încrezător în calitatea actului artistic. "Nu ştiu dacă eu o să apuc să spun ceva", a glumit Arşinel.

Alexandru Arşinel va sărbători astfel, duminică, 50 de ani de carieră, alături de Marina Voica, Stela Popescu, Florin Piersic, Angela Similea, Ovidiu Komornyic, Constantin Enceanu, Petrică Mâţu Stoian, Niculina Stoican, Nae Lăzărescu, Vasile Muraru, Cristina Stamate, Gabriel Dorobanţu, Anca Ţurcaşiu, Adrian Enache, Annes, Steliana Sima şi Mariana Ionescu Căpitănescu.

Spectacolul va fi prezentat de Maia Morgenstern şi George Ivaşcu.

Biletele pentru spectacol se găsesc online, pe vandbilete.ro, bilete.ro, eventim.ro, myticket.ro, blt.ro, biletoo.ro, şi la casele de bilete ale Sălii Palatului şi Teatrului Naţional de Operetă "Ion Dacian".

Actorul Alexandru Arşinel s-a născut pe 4 iunie 1939, în localitatea Dolhasca, judeţul Suceava. În anul 1962, el a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică "I. L. Caragiale" din Bucureşti.

Este vedetă a Teatrului de Revistă "Constantin Tănase" din Bucureşti, dar şi director al instituţiei. Alături de Stela Popescu, el a format un cuplu artistic celebru atât în ţară, cât şi în străinătate. Pentru activitatea lor, cei doi actori au fost răsplătiţi, în anul 2002, cu premiul special al UNITER pentru teatrul de revistă.

A jucat în filme precum "Ana şi... hoţul" (1981), "Miss Litoral" (1990), "Anotimpul iubirii", "În fiecare zi mi-e dor de tine", "A doua cădere a Constantinopolului" (1994), "Paradisul în direct" (1995), "Sexy Harem Ada-Kaleh" (2001).

În februarie 2004, Arşinel a fost distins cu Ordinul Meritul Cultural în grad de Mare Ofiţer.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Alexandru Arşinel: Toată viaţa mi-a fost teamă să am o părere prea bună despre mine.
 Vizualizări articol: 302 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Alexandru Arşinel: Toată viaţa mi-a fost teamă să am o părere prea bună despre mine0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Monden

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei