Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 27 feb 2012 - Anul XVII, nr. 47 (4952)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Creatorul de modă Hedi Slimane, noul director artistic al casei Yves Saint Laurent

Creatorul de modă Hedi Slimane, fost director artistic al colecţiilor Dior Homme în perioada 2000 - 2007, va fi noul director artistic al casei Yves Saint Laurent, înlocuindu-l pe italianul Stefano Pilati, a anunţat AFP, citând surse apropiate companiei.
Nu se ştie deocamdată data exactă la care Hedi Slimane îşi va începe mandatul în fruntea acestei mărci ale cărei vânzări continuă să crească (+31,4% anul trecut).
"Va fi noul director al Yves Saint Laurent", iar "contractul a fost semnat de ambele părţi', au declarat surse pentru AFP, precizând că totul va deveni oficial la Săptămâna modei de la Paris (28 februarie - 7 martie).
Grupul PPR, de care aparţine casa de modă, nu a făcut deocamdată niciun comentariu asupra acestui subiect.
În vârstă de 43 de ani, Hedi Slimane, de origine italiano-tunisiană, a devenit rapid celebru la sfârşitul anilor 1990, revoluţionând moda masculină prin propunerea unei siluete androgine şi ultra-moderne, cu celebrele sale costume negre şi strâmte. Copiat frecvent de mărcile de prêt-à-porter, peste tot în lume, Slimane este cel care a propus pantalonii strâmţi, care au devenit foarte populari, inclusiv în rândul femeilor.
Însărcinat cu colecţiile masculine ale Dior între 2000 şi 2007, Slimane a făcut din Dior Homme o marcă de referinţă.
Slimane nu a creat niciodată colecţii feminine. Însă beneficiază de admiraţia "vechii garde" la Saint-Laurent, scrie cotidianul specializat Women's Wear Daily, printre aceştia numărându-se cofondatorul Pierre Bergé şi fosta muză a celebrului creator decedat în 2008 Betty Catroux.
Considerat unul dintre cei mai talentaţi creatori ai generaţiei sale, Hedi Slimane se întoarce astfel la prestigioasa casă unde şi-a făcut debutul. După ce s-a ocupat din 1997, de colecţiile masculine ale casei Yves Saint-Laurent, el a părăsit marca, în plină ascensiune, la începutul lui 2000, după ce aceasta a fost cumpărată de Gucci, iar conducerea artistică a fost preluată de Tom Ford.
În timpul celor şapte ani petrecuţi la Dior, Slimane, care a studiat limbile clasice, a fost asaltat de propuneri de toate tipurile. De când a plecat de la Dior, Slimane s-a instalat la Los Angeles şi s-a consacrat fotografiei, mai ales celei alb-negru, fiind pasionat şi de imortalizarea concertelor rock.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Creatorul de modă Hedi Slimane, noul director artistic al casei Yves Saint Laurent.
 Vizualizări articol: 420 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Creatorul de modă Hedi Slimane, noul director artistic al casei Yves Saint Laurent0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Monden

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei