Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 30 dec 2011 - Anul XVI, nr. 307 (4905)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Concertele lui 2011 în România-diverse şi cu nume mari, de la Bon Jovi la Shakira şi Mouskouri

Dacă în 2010 rockul a fost cel mai bine reprezentat în marile concerte din ţară, cele mai importante show-uri de anul acesta au fost susţinute de artişti mult mai diverşi, Shakira, Roxette, Bon Jovi, Sting, Tom Jones, Nana Mouskouri şi Jane Birkin fiind numai câţiva dintre aceştia.
Marea premieră a acestui an în materie de concerte a fost Bon Jovi, care a adunat 50.000 de fani în Piaţa Constituţiei din Capitală, pe 10 iulie. Concertul a adus la Bucureşti piesele cu istorie ale trupei, într-un timp record de trei ore, în care muzicienii nu se mai lăsau duşi de pe scenă, în timp ce fanii i-au cântat "La mulţi ani!" lui Richie Sambora, care a împlinit 52 de ani a doua zi după show-ul din Piaţa Constituţiei. Trupa Bon Jovi a concertat pe o scenă de 54 de metri lăţime şi 25 de metri adâncime, puterea instalaţiei de sunet depăşind 15.000 de waţi. Pe scenă a existat un ecran cu o lăţime de aproximativ 40 de metri. Peste 500 de persoane au lucrat la producţia acestui eveniment, considerat "show-ul muzical al anului" în România.
Fanii Shakirei s-au putut bucura pentru prima dată de prezenţa cântăreţei columbiene la Bucureşti, pe 7 mai, în Piaţa Constituţiei. Deşi au aşteptat-o destul de mult în ploaie, cei circa 20.000 de spectatori s-au destins până la urmă pe hiturile divei, dar şi pe piese mai puţin cunoscute publicului larg. Shakira a oferit un show în care a schimbat mai multe ţinute, a dansat pe muzică latino-americană şi orientală şi s-a mişcat ca o rockeriţă.
La scurt timp, pe 30 mai, la Zone Arena au răsunat în premieră la Bucureşti hiturile nemuritoare ale trupei Roxette, care şi-au găsit ecou în mulţimea de aproximativ 15.000 de oameni. Solista Marie Fredriksson şi-a serbat ziua de naştere pe scenă în aceeaşi seară, publicul cântându-i "La mulţi ani!". Show-ul de la Bucureşti a fost inclus în al zecelea turneu mondial din cariera duoului suedez, format din Marie Fredriksson şi Per Gessle la sfârşitul anilor '70. Trupa s-a reunit în 2009, după aproape opt ani de pauză.
Legendara trupă Scorpions a inclus Bucureştiul, dar şi Clujul în turneul mondial de adio "Get Your Sting And Blackout World Tour", programat să dureze trei ani. Pe 9 iunie, la Zone Arena din Capitală, circa 20.000 de oameni s-au bucurat de un concert rock făcut parcă după "reţeta succesului". Plini de energie, membrii trupei germane şi-au încântat fanii cu vechile hituri, piese noi, nebunie şi melancolie, creând o atmosferă incendiară. La Cluj-Napoca, trupa Scorpions a cântat în faţa a peste 40.000 de spectatori, la inaugurarea Cluj Arena, pe 8 octombrie.
The Animals & Friends au adus la Bucureşti hiturile anilor '60, printre care "The House of the Rising Sun" şi "Don't Let Me Be Misunderstood", pe 2 aprilie, în timp ce Suede a susţinut pe 4 iunie, la Arenele Romane, un show amintind de anii '90.
La începutul lunii iulie, în acelaşi weekend (1 - 3 iulie), bucureştenii au avut de ales între ofertele a două mari festivaluri - B'estfest şi Rock the City.
Ajuns la cea de-a patra ediţie, B'estfest s-a reinventat mutându-se în afara Capitalei, la iarbă verde, în comuna Tunari, cu numeroase posibilităţi de distracţie între concertele susţinute de trupe ca Skunk Anansie, Mika, Asian Dub Foundation, Lamb, Pendulum, House of Pain, Flogging Molly şi Hadouken. Skunk Anansie a încheiat prima seară cu un show plin de adrenalină, care a inclus crowd surfing şi celebrele "Hedonism", "Charlie Big Potato" şi "Because of You".
Scena Rock the City a fost în Piaţa Constituţiei, pe ea urcând, printre altele, Prodigy, Therapy?, Mike and the Mechanics, Hatebreed, Whitesnake şi Judas Priest. În prima seară, publicul a fost complet acaparat de Prodigy, care a oferit acelaşi show exploziv cu care şi-a obişnuit fanii. Un concert Whitesnake memorabil şi o reprezentaţie Judas Priest la înălţime, în care trupa, aflată în ultimul său turneu mondial, şi-a povestit istoria pe care a făcut-o în genul heavy metal, au încheiat grandios festivalul Rock the City 2011.
La Sibiu, a debutat pe 8 august cea de-a şasea ediţie a festivalului ARTmania, desfăşurată în Piaţa Mare din centrul oraşului, dar şi la Sibiu Arena - noutatea de anul acesta - un spaţiu special amenajat pentru eveniment în pădurea Dumbrava, într-o fostă bază militară. Şase nume importante ale muzicii rock internaţionale au fost pe afişul festivalului din 2011: Lacrimas Profundere, Helloween, Tarja Turunen, Republica, Sonata Arctica şi Lacuna Coil.
La Târgu Mureş, a avut loc, în perioada 25 - 28 august, cea de-a noua ediţie a Festivalului Peninsula, cel mai amplu eveniment muzical din România, cuprinzând aproape 70 de concerte pe parcursul celor patru zile. Printre prezenţele remarcabile la Tuborg Green Fest Peninsula 2011 s-au numărat se numără Iggy Pop & The Stooges, Guano Apes, Kasabian, K's Choice, Within Temptation şi Hammerfall.
Moby a fost vedeta evenimentului The Mission Dance Weekend, ajuns la cea de-a patra ediţie anul acesta, la Năvodari, în weekendul 5 - 6 august.
Între timp, bucureştenii au avut parte de un concert Deftones, pe 13 august, la Arenele Romane, în cadrul unei prime ediţii Alternative Summer Day, dar şi de un nou festival, Summer Well, organizat în afara Bucureştiului, pe Domeniul Ştirbey de la Buftea. Pe 13 şi 14 august s-au succedat pe scena festivalului Noisettes, Plan B, Mystery Jets, Graffiti6, Chew Lips, Interpol, The Raveonettes, The Wombats, Chapel Club şi Alex Clare.
Publicul din Capitală a putut asista în premieră anul acesta la show-urile unor muzicieni cu îndelungate cariere internaţionale, precum Nana Mouskouri, Jane Birkin, Bryan Ferry, Elvis Costello, Engelbert Humperdinck şi Salvatore Adamo.
Mulţi muzicieni remarcabili au revenit, tot în 2011, în România, printre aceştia numărându-se Sting, care a susţinut în Piaţa Constituţiei din Capitală un concert "Greatest hits", alături de formaţia sa şi de o orchestră simfonică, Al di Meola, care a oferit un spectacol memorabil la Sala Palatului împreună cu trupa sa, New World Sinfonia, şi Nigel Kennedy, care după prestaţia de la Festivalul Enescu 2009 a revenit cu un altfel de spectacol, în duet cu Damian Drăghici, acompaniaţi de orchestră, taraf şi 100 de viori.
Totodată, anul acesta au revenit la Bucureşti redutabilul Alice Cooper, ca protagonist al unui horror show cu multe artificii, la Arenele Romane, Manu Chao, care a făcut publicul să danseze de la un capăt la altul al concertului susţinut la Sala Palatului, Lake of Tears, în turneul de promovare a noului album, "Illwill", Morcheeba şi Parov Stelar Band, ce au adus sound-uri electrice, dar şi swing pe scena Sălii Palatului, Gotan Project, Hooverphonic, Gogol Bordello, Orquestra Buena Vista Social Club, Goran Bregovic, Tom Jones şi Demis Russos.
Spre sfârşitul anului, bucureştenii au avut parte de un concert inedit. Pe 12 decembrie, într-un club din Capitală, actorul Kevin Costner, care a filmat în România, "a coborât de pe ecran" pentru a le oferi fanilor, împreună cu prietenii săi din trupa Modern West, o bucăţică din cea de-a doua mare iubire a sa, muzica. Fanii s-au înghesuit în local pentru a-l vedea pe celebrul actor într-un concert country făcut cu mult profesionalism.
Pentru 2012, concertul anului a fost deja anunţat - Red Hot Chili Peppers cântă în premieră la Bucureşti, pe 31 august, pe National Arena.
Românii vor mai avea ocazia să-i vadă în concert anul viitor pe Lara Fabian (17 martie, Sala Palatului), rockerii de la Mötley Crüe (15 iunie, Zone Arena, la OST Fest) şi Millow, la B'estfest Summer Camp (6 - 8 iulie, comuna Tunari).

Laura MITRAN, laura.mitran@mediafax.ro

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Concertele lui 2011 în România-diverse şi cu nume mari, de la Bon Jovi la Shakira şi Mouskouri.
 Vizualizări articol: 655 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Concertele lui 2011 în România-diverse şi cu nume mari, de la Bon Jovi la Shakira şi Mouskouri0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Monden

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei