Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 5 dec 2011 - Anul XVI, nr. 287 (4885)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Medicul lui Michael Jackson vrea să conteste verdictul de patru ani de închisoare

Medicul lui Michael Jackson, Conrad Murray, care a fost condamnat, marţi, la patru ani de închisoare pentru uciderea involuntară a cântăreţului Michael Jackson, intenţionează să conteste acest verdict.

Medicul lui Michael Jackson, Conrad Murray, a depus un dosar, vineri, din care reiese că doreşte să facă apel la decizia de marţi a curţii.

Conrad Murray a primit pedeapsa maximă, de patru ani de închisoare, pentru omucidere involuntară. Sentinţa a fost pronunţată de judecătorul Michael Pastor, marţi, la Los Angeles.

Murray urmează să îşi ispăşească sentinţa într-o închisoare din Los Angeles, potrivit TMZ.

Totodată, judecătorul a hotărât că Murray trebuie să plătească "daunele adecvate" familiei lui Michael Jackson şi administratorilor averii starului, dar şi-a exprimat îndoiala că acestea s-ar ridica la 100 de milioane de euro, cât au cerut avocaţii acuzării.

Murray va plăti o amendă de 800 de dolari şi taxe de 70 de dolari.

Totuşi, Conrad Murray ar putea petrece mai puţin timp în spatele gratiilor. Experţii în legislaţia americană susţin că medicul Conrad Murray ar putea să beneficieze de o nouă lege din statul California, ale cărui închisori sunt supraaglomerate.

Statul California a adoptat, luna trecută, o lege care permite trimiterea prizonierilor cu un grad scăzut de periculozitate spre închisorile regionale, iar oficialii care administrează închisorile din Los Angeles County au început deja să elibereze aceşti deţinuţi, mai devreme, din cauza lipsei de spaţiu.

Înaintea pronunţării sentinţei, judecătorul a spus că fostul medic al lui Michael Jackson este un candidat eligibil, dar nu şi unul potrivit pentru o pedeapsă cu suspendare.

Judecătorul a subliniat că Murray se face vinovat de "neglijenţă criminală", şi nu de malpraxis, într-un caz de omucidere, considerând că Michael Jackson a murit din cauza acţiunilor fostului său medic şi a eşecului acestuia în a-şi face datoria şi nu dintr-o simplă eroare. "Michael Jackson nu a murit din cauza unui incident izolat, ci a unui set de circumstanţe imputabile doctorului Murray", a spus Pastor. El a adăugat că Murray a urmat "un tipar al înşelătoriei şi minciunilor".

Membri ai familiei cântăreţului - mama acestuia, Katherine Jackson, şi fraţii săi Randy, Jermaine, LaToya şi Rebbie - au fost prezenţi la tribunalul din Los Angeles la pronunţarea sentinţei.

Pe 7 noiembrie, în a doua zi de deliberări, după un proces-fluviu care s-a întins pe durata a şase săptămâni, cei 12 membri ai juriului au pronunţat verdictul "vinovat" în procesul intentat medicului Murray, aşa cum ceruse Parchetul american.

Juraţii au considerat în unanimitate că medicul Murray s-a făcut vinovat de "neglijenţă criminală", contribuind astfel la decesul brutal al "regelui muzicii pop", pe 25 iunie 2009.

Michael Jackson a murit în urma unei "intoxicaţii grave" cu propofol, un anestezic puternic utilizat în spitale şi în clinicile medicale, pe care starul îl folosea la domiciliu ca somnifer, cu complicitatea medicului Murray.

Conrad Murray, care era medicul personal al starului doar de două luni, a recunoscut că i-a administrat cântăreţului Michael Jackson medicamentul propofol în dimineaţa zilei în care starul a murit, dar şi pe parcursul lunilor precedente.

Michael Jackson a murit la 50 de ani, într-o perioadă de repetiţii intense pentru "This Is It Tour", turneul său de adio, în timpul căruia urma să susţină, începând din iulie 2009, 50 de concerte la sala O2 Arena din Londra.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Medicul lui Michael Jackson vrea să conteste verdictul de patru ani de închisoare.
 Vizualizări articol: 447 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Medicul lui Michael Jackson vrea să conteste verdictul de patru ani de închisoare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Monden

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei