Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 26 oct 2011 - Anul XVI, nr. 253 (4851)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băieţelul lui Jojo are deja propria bibliotecă

La numai patru luni, Achim, băieţelul lui Jojo, se laudă deja cu o mini-bibliotecă pe care părinţii şi bunicii i-au amenajat-o în dormitorul său. O cititoare avidă şi o iubitoare a cărţilor, actriţa din „Serviciul Român de Comedie”, emisiune difuzată la Pro Tv miercurea de la 20.30, mărturiseşte că micuţul Achim are deja o bibliotecă pe măsura sa, deşi mai are mult până va învăţa să citească: „Tatăl meu i-a cumpărat cărţi cu toate basmele posibile, de la cele ale fraţilor Grimm, Hans Christian Andersen, până la basmele şi poveştile româneşti. Noi i-am achiziţionat şi cărţi cu eroi mai actuali, cum ar fi Winnie the Pooh”, mărturiseşte Jojo.

Şi pentru că ambii săi părinţi iubesc lectura, Achim a avut deja parte de primele seri magice petrecute în compania poveştilor pentru copii. Până va ajunge însă la vârsta la care va şti să citească singur se bucură de lectura basmelor pe care i-o fac părinţii săi: ”I-am citit lui Achim zilele trecute ”Scufiţa roşie” şi m-a aplaudat tot timpul. Abia aştept să mai crească şi să înţeleagă toate aceste basme”, mai spune Jojo.

La rândul ei, actriţa de la ”Serviciul Român de Comedie” recunoaşte că una dintre pasiunile sale sunt cărţile şi că doreşte să îi insufle acest obicei şi băieţelului ei. ”Nu citesc orice, dar iubesc cărţile. Mi-au plăcut foarte mult Herman Hesse, Ionel Teodoreanu, Baudelaire. Recitesc cu mare plăcere literatură clasică, aşa cum am făcut cu cărţi precum ”La Medeleni”, ”La răscruce de vânturi”, ”Departe de lumea dezlănţuita”, ”Roşu şi negru”. Mi se întâmplă să şi primesc în dar cărţi, una dintre cele mai dragi fiind ”Siddhartha. Călătorie spre Soare Răsare” de Hesse, pe care mi-a dăruit-o acum ceva timp soţul meu”, mai spune vedeta Pro Tv. De asemenea, Jojo povesteşte că de multe ori i se întâmplă să facă recomandări prietenilor şi celor din familie şi chiar să le dea în dar cărţi: ”Acasă tata avea vreo 3.000 de cărţi, iar în momentul în care am început să cumpăr şi eu am umplut câteva rafturi bune, aşa că pe multe le-am făcut cadou. Mă bucur ori de câte ori dăruiesc o carte. Ultima dată i-am dăruit tatălui meu o culegere de scrieri şi schiţe, publicate în ediţie limitată, ale lui Leonardo da Vinci, tatăl meu fiind un admirator al operei acestuia”, a încheiat actriţa de la Serviciul Român de Comedie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băieţelul lui Jojo are deja propria bibliotecă.
 Vizualizări articol: 791 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băieţelul lui Jojo are deja propria bibliotecă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Monden

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei