Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 11 oct 2011 - Anul XVI, nr. 240 (4838)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Shirley Maclaine, premiată pentru întreaga carieră de Institutul de Film American

Actriţa Shirley Maclaine va fi premiată pentru întreaga carieră de Institutul de Film American (AFI), anul viitor, în iunie, devenind cea de-a 40-a celebritate care primeşte această distincţie, potrivit contactmusic.com.

"Shirley Maclaine este o personalitate uriaşă care a luminat marile şi micile ecrane timp de şase decenii", potrivit unui comunicat al Institutului de Film American.

"De la debut şi până a devenit o legendă a ecranului, Shirley a oferit divertisment unei audienţe globale, prin cântec, dans, râs şi lacrimi, iar cariera ei de scenarist, regizor şi producător îi relevă şi mai mult pasiunea pentru această artă şi nişte talente care par inepuizabile", se mai arată în comunicat.

Anul acesta, actorul Morgan Freeman a fost distins de AFI pentru întreaga carieră, în timp ce fratele lui Shirley Maclaine, actorul şi regizorul Warren Beatty, a fost laureatul din 2008.

Shirley MacLaine, născută Shirley MacLean Beaty, pe 24 aprilie 1934, a jucat în peste 60 de producţii de cinema şi televiziune şi a regizat un documentar - "The Other Half of the Sky: A China Memoir" (1975), nominalizat la Oscar -, dar şi lungmetrajul de ficţiune "Bruno" (2000).

A debutat pe marele ecran în 1955, în filmul "Necazuri cu Harry/ The Trouble with Harry", de Alfred Hitchcock, urmând, în acelaşi an, musicalul "Artists and Models", de Frank Tashlin.

Printre cele mai cunoscute filme în care a jucat se numără "Scriitorul, cartoforul şi prostituata/ Some Came Runnning" (1958), de Vincente Minnelli, cu Frank Sinatra şi Dean Martin, "Apartamentul" (1960) şi "Irma cea dulce" (1963), de Billy Wilder, în care l-a avut partener pe Jack Lemon, "Un grădinar face carieră/ Being There" (1979), de Hal Ashby, şi "Magnolii de oţel" (1989), de Herbert Ross.

Shirley Maclaine a fost recompensată în 1983 cu premiul Oscar, pentru rolul din filmul "Vorbe de alint/ Terms of Endearment".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Shirley Maclaine, premiată pentru întreaga carieră de Institutul de Film American.
 Vizualizări articol: 406 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Shirley Maclaine, premiată pentru întreaga carieră de Institutul de Film American0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Monden

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei