Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 10 oct 2011 - Anul XVI, nr. 239 (4837)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Gérard Depardieu, recompensat cu premiul Lumière pe 2011

Actorul francez Gérard Depardieu a primit premiul Lumière pe 2011, pentru întreaga carieră, sâmbătă, în cadrul unei ceremonii organizate la finalul celei de-a treia ediţii a Festivalului de Film Lumière de la Lyon, potrivit AFP.

Premiul i-a fost înmânat actorului Gérard Depardieu de Bertrand Tavernier, preşedintele Institutului Lumiere şi unul dintre principalii organizatori ai festivalului, în prezenţa actriţei Fanny Ardant şi a unui public format din actori, regizori şi profesionişti din industria cinematografică, la sfârşitul proiecţiei filmului "Femeia de alături/ La femme d'à côté", regizat de François Truffaut.

"Foarte emoţionat", Gérard Depardieu a mulţumit pentru distincţia primită, precizând că, deşi se simte destul de ciudat asistând la retrospectiva carierei sale, acel premiu reprezintă "totuşi o mare bucurie".

Gérard Depardieu calcă astfel pe urmele regizorului ceh Milos Forman, care a primit premiul Lumière în 2010, în timp ce în anul 2009 distincţia i-a revenit celebrului actor şi regizor american Clint Eastwood.

Festivalul de Film Lumière de la Lyon a fost iniţiat de Bertrand Tavernier, fiind organizat cu ajutorul lui Thierry Fremaux, delegatul general al Festivalului de Film de la Cannes.

Gérard Depardieu s-a născut pe 27 decembrie 1948 şi este unul dintre cei mai cunoscuţi actori francezi. Depardieu a câştigat numeroase premii de-a lungul prestigioasei lui cariere în cinematografie, inclusiv o nominalizare la premiile Oscar, pentru memorabilul rol din "Cyrano de Bergerac", şi un premiu Globul de Aur la categoria cel mai bun actor pentru rolul său din filmul "Cartea verde".

Gérard Depardieu face parte şi din distribuţia producţiei "Ipu - Convicted to Live", pentru care cunoscutul actor francez a filmat recent la Sighişoara. Filmările la "Ipu – Convicted to Live", una dintre puţinele producţii româneşti cu distribuţie internaţională realizate în România, au început la mijlocul lunii septembrie, la Sighişoara.

O poveste despre prietenie, umanitate şi sacrificiu, "Ipu – Convicted to Live", care-l are ca protagonist pe Gérard Depardieu, interpretul personajului Ipu, este o tragicomedie adaptată după nuvela "Moartea lui Ipu", de Titus Popovici. Scenariul este semnat de Anuşavan Salamanian şi Bogdan Dreyer, iar dialogurile sunt în limba engleză.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gérard Depardieu, recompensat cu premiul Lumière pe 2011.
 Vizualizări articol: 390 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Gérard Depardieu, recompensat cu premiul Lumière pe 20110.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Monden

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei