Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 20 sep 2011 - Anul XVI, nr. 222 (4820)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

La gala Premiilor Emmy, Kate Winslet, "cea mai bună actriţă într-o miniserie TV"

Serialele "Mad Men" şi "Modern Family" au fost marile câştigătoare la cea de-a 63-a gală a premiilor Primetime Emmy, care a avut loc duminică seară, la Los Angeles, impunându-se, ca şi în 2010, la categoriile "cel mai bun serial/ dramă" şi "cel mai bun serial/ comedie".

 Serialul "Mad Men" (difuzat de postul TV prin cablu AMC) a ajuns astfel la a patra victorie consecutivă la gala premiilor Emmy - un trofeu pentru fiecare dintre sezoanele sale -, însă a eşuat în încercarea de a-i oferi foarte popularului său actor principal, Jon Hamm, şansa de a câştiga premiul Emmy pentru cel mai bun actor într-un serial dramatic, care a revenit în acest an actorului Kyle Chandler pentru "Friday Night Lights", un serial despre aventurile unei echipe texane de fotbal.

Julianna Margulies a fost desemnată cea mai bună actriţă într-un serial dramatic graţie prestaţiei sale din "The Good Wife". Tot la categoria dramă, rolurile secundare pentru interpretare au revenit actorilor Peter Dinklage ("Game of Thrones") şi Margo Martindale ("Justified").

Victoria, pentru al doilea an consecutiv, obţinută de serialul "Modern Family" (difuzat de postul ABC) la categoria cel mai bun serial de comedie plutea parcă în aer, după un start "en fanfare" luat de această producţie TV, care a câştigat primele patru trofee decernate la începutul galei: cea mai bună actriţă în rol secundar (Julie Bowen), cel mai bun actor în rol secundar (Ty Burrell), cea mai bună regie (Michael Alan Spiller) şi cel mai bun scenariu (Steven Levitan şi Jeffrey Richman).

"Mildred Pierce", o miniserie ce face portretul unei mame curajoase în timpul Marii crize economice dintre cele două războaie mondiale, i-a adus însă actriţei britanice Kate Winslet trofeul decernat la categoria "cea mai bună actriţă într-o miniserie TV", o distincţie pe care ea a dedicat-o mamei sale. Un alt actor din distribuţia acestei miniserii, australianul Guy Pearce, s-a impus la categoria "cel mai bun actor secundar într-o miniserie TV".

În domeniul producţiilor de comedie, Jim Parson a primit cel de-al doilea său premiu Emmy consecutiv, decernat la categoria "cel mai bun actor de comedie în rol principal", pentru rolul din serialul "The Big Bang Theory", iar Melissa McCarthy s-a impus la categoria "cea mai bună actriţă de comedie în rol principal" pentru rolul din "Mike & Molly".

Marele perdant al serii este serialul "Mildred Pierce" produs de HBO şi regizat de Todd Haynes, favorit la categoria "cea mai bună miniserie de televiziune", care s-a văzut nevoit să se încline în faţa miniseriei "Downtown Abbey" produsă de postul PBS. Această miniserie reprezintă un portret televizat al unei familii britanice înainte de Primul Război Mondial.

 

Una dintre surprizele serii, apariţia neaşteptată a lui Charlie Sheen

Desemnată cea mai bună miniserie a anului, "Downtown Abbey" a primit alte trei premii Emmy - pentru scenariu, cea mai bună actriţă în rol secundar şi cea mai bună regie.

Difuzată din clădirea Nokia Theater din Los Angeles, gala Primetime Emmy Awards 2011, animată de Jane Lynch, un star al comediei muzicale "Glee", a debutat cu un mic film plin de ironie, dedicat gloriei televiziunii.

Una dintre surprizele serii a fost apariţia neaşteptată a actorului american Charlie Sheen, concediat din serialul "Doi bărbaţi şi jumătate" la începutul acestui an, după ce l-a insultat copios pe unul dintre producători.

"Vreau să spun ceva, care îmi vine din suflet, tuturor oamenilor de aici care lucrează la «Doi bărbaţi şi jumătate»", a declarat actorul american, revenit în mod evident la sentimente mai bune, după nenumăratele probleme din viaţa personală. "Din inimă, vă doresc tot ce e mai bun pe lume pentru viitorul sezon. Am petrecut opt ani minunaţi împreună şi ştiu că veţi continua să faceţi o treabă excelentă în televiziune", a adăugat el.

Pe de altă parte, celebrul regizor Martin Scorsese a primit primul său premiu Emmy din carieră, fiind distins la categoria "cel mai bun regizor al unei miniserii TV" pentru serialul "Boardwalk Empire".

Premiile Primetime Emmy sunt acordate de Academy of Television Arts & Sciences, recompensând excelenţa programelor de televiziune americane difuzate în prime time. Decernate în premieră în 1949, distincţiile au fost mult timp cunoscute sub denumirea de "premiile Emmy", până la apariţia Daytime Emmy Awards, acordate pentru prima oară în anii 1970, iar cuvântul "primetime" a fost atunci adăugat în titulatura lor oficială, pentru a elimina posibilitatea unor confuzii între cele două trofee.

Premiile Primetime Emmy se acordă, în general, în duminica ce precede debutul sezonului de toamnă la televiziunile americane. Gala este difuzată, prin rotaţie, de cele patru posturi de televiziune majore din Statele Unite ale Americii - CBS, ABC, NBC şi FOX.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului La gala Premiilor Emmy, Kate Winslet, "cea mai bună actriţă într-o miniserie TV".
 Vizualizări articol: 364 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
La gala Premiilor Emmy, Kate Winslet, "cea mai bună actriţă într-o miniserie TV"5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Monden

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei