Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 20 sep 2011 - Anul XVI, nr. 222 (4820)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Gérard Depardieu a început filmările, vineri, la Sighişoara, pentru "Ipu - Convicted to Live"

Gérard Depardieu a avut prima zi de filmare, vineri, la Sighişoara, pentru producţia "Ipu - Convicted to Live", urmând ca zilele acestea să i se alăture pe platou şi Harvey Keitel, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX de Family Film.

Filmările la "Ipu – Convicted to Live", una dintre puţinele producţii româneşti cu distribuţie internaţională realizate în România, au început de câteva zile, la Sighişoara. Cu străduţele, casele vechi şi colţurile de grădină nealterate de timp, Sighişoara este locul perfect pentru a recrea atmosfera de la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial. Primele scene au fost filmate în diverse locaţii din partea veche a oraşului şi în satul Saschiz. Echipa va rămâne la Sighişoara pentru încă trei săptămâni, apoi se va muta la Bucureşti, pentru scenele de interior.

Pentru protagonistul filmului, Gérard Depardieu, prima zi de filmare a fost vineri, urmând ca zilele acestea să i se alăture pe platou şi Harvey Keitel, în rolul unui preot. Îmbrăcat în cămaşa lui Ipu - un soldat francez rămas într-un sat din Transilvania după ce o rană gravă din Primul Război Mondial i-a afectat memoria - Depardieu şi-a intrat repede în rol. Cel care va filma cele mai multe scene alături de celebrul actor este şi cel mai tânăr membru al distribuţiei - Bogdan Iancu (din filmul "Ho, Ho, Ho").

"În ce-l priveşte pe Gérard Depardieu, am început cu scenele în care apare cu prietenul lui, copilul Alex, alias Bogdan Iancu, scene de altfel grele din punct de vedere tehnic, inclusiv finalul, sugestiv şi emoţionant", spune regizorul filmului, Bogdan Dreyer, care îl cunoaşte pe Depardieu de circa 20 de ani.

Actorul francez a fost, de altfel, prima şi singura alegere a cineastului în rolul lui Ipu. "Gérard este Ipu. Ipu este Gérard. Harvey este contrapunctul lui Gérard, opţiunea mea pentru a face acest film. Restul s-a declanşat de la sine, graţie producătorului Giuliano Doman, pentru care graniţele nu există", a mai spus regizorul Bogdan Dreyer.

Gérard Depardieu, care a mai filmat în România la începutul anilor '90, se declară încântat de oameni, de colţurile vechi din Transilvania şi de satele care îi amintesc de copilăria în Franţa. Harvey Keitel, la rândul său, încearcă să descopere ţara din care provine mama sa, emigrată în Statele Unite la începutul secolului trecut.

"Nu a fost uşor să găsim banii pentru acest film, dar angajamentul lui Gérard Depardieu şi Harvey Keitel de a participa ne-a ajutat mult. Este o adevărată plăcere să stai de vorbă cu ei despre orice, nu numai despre film. Încă o dată mi s-a confirmat că, de fapt, agenţii lor sunt cei care, probabil pentru a-şi justifica salariile, le fac viaţa grea producătorilor. Gérard a început să filmeze de două zile şi este o plăcere să îl vezi la lucru", spune şi producătorul filmului, Giuliano Doman (Family Film).

Totodată, Laura Morante - actriţa din filmele lui Bernardo Bertolucci, Nanni Moretti sau John Malkovich - a spus primele replici în faţa camerei încă de joi. În film, ea este Margherita, soţia preotului (Keitel), o femeie frumoasă şi autoritară, ale cărei decizii cântăresc greu.

Distribuţia este întregită de actorul belgian Hubert Damen (în rolul doctorului) şi de actori români cunoscuţi, precum Alexandru Bindea, Nicodim Ungureanu, Gheorghe Visu, Daniela Nane, Adina Cartianu.

O poveste despre prietenie, umanitate şi sacrificiu, "Ipu – Convicted to Live" este o tragicomedie adaptată după nuvela "Moartea lui Ipu", de Titus Popovici. Scenariul este semnat de Anuşavan Salamanian şi Bogdan Dreyer, iar dialogurile sunt în limba engleză. "Mă menţin cât de aproape posibil de nuvela lui Titus Popovici. Este o bijuterie, scrisă deja în viziune cinematografică, o poveste care se petrece în timp real, în 24 de ore, de dimineaţă până dimineaţa următoare, povestită prin prisma unui băiat de 11 ani", a explicat Bogdan Dreyer.

Acţiunea se desfăşoară într-un sat din Transilvania, la sfârşitul celui de-al doilea război mondial, când un soldat german este găsit mort la marginea unui sat de către un băiat de 11 ani. Întrucât nu se ştie cine este vinovatul, iar ofiţerii germani ameninţă că vor executa câţiva dintre fruntaşii satului dacă nimeni nu se va preda, elita încearcă să-l convingă pe Ipu, "nebunul satului", să-şi asume el vina în schimbul promisiunii unei înmormântări fastuoase şi a unor recompense.

Filmul este produs de Family Film (România) şi coprodus de Daniel Zuta Filmproduktion (Germania). Vânzările internaţionale vor fi asigurate de Shoreline Entertainment.

Bogdan Dreyer, născut în România şi stabilit în Germania, a studiat regia la Libera Universita del Cinema di Roma, pe care a absolvit-o în 1987. Mediumetrajul său de diplomă, "Storia di miracoli", a fost prezentat la Festivalul de la Veneţia în acelaşi an. Şi-a făcut debutul în lungmetraj cu "Unde la soare e frig", intrat în selecţia oficială la San Sebastian, în 1990. Cinci ani mai târziu, "Thalassa, Thalassa - Acolo unde ochii dor" a obţinut cinci premii internaţionale, inclusiv trofeul Tigrul de Aur la Festivalul de la Rotterdam. Bogdan Dreyer a mai regizat "The Last Station" (1998) şi "Camera ascunsă"(2004), cu Rutger Hauer în rolul principal.

Directorul de imagine al filmului este Richard Van Oosterhout, membru al Netherlands Society of Cinematographers şi al Academiei Europene de Film. Scenografia este semnată de Anette Reuther şi Călin Papură, iar costumele - de Nathalie Leborgne. Muzica va fi compusă de muzicianul belgian Joris Van Den Hauwe.

Family Film este o casă de producţie independentă care oferă servicii de producţie şi postproducţie. În cei zece ani de existenţă, a realizat sute reclame pentru piaţa internă şi externă, seriale TV ("Virtual", "Fetele marinarului", "Narcisa Sălbatică"), show-uri TV ("În puii mei"), documentare ("Nichita Stănescu", "Noica - Ce ştie? Ce vrea? Ce-i trebuie?"), scurtmetraje şi lungmetraje ("Cele ce plutesc", regia Mircea Daneliuc, şi "Caii sunt verzi pe pereţi", de Dan Chişu).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gérard Depardieu a început filmările, vineri, la Sighişoara, pentru "Ipu - Convicted to Live".
 Vizualizări articol: 414 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Gérard Depardieu a început filmările, vineri, la Sighişoara, pentru "Ipu - Convicted to Live"5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Monden

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei