Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 21 iun 2011 - Anul XVI, nr. 144 (4742)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Angelina Jolie a vizitat Lampedusa, insula italiană care adăposteşte câteva mii de imigranţi

Actriţa americană Angelina Jolie şi Antonio Guterres, înaltul comisar pentru refugiaţi din partea ONU, le-au mulţumit, duminică, locuitorilor din Lampedusa pentru generozitatea de care au dat dovadă permiţând câtorva mii de imigranţi să se adăpostească pe insula lor.

Actriţa americană, venită din Malta într-o vizită surpriză, a dorit să vadă centrul de refugiaţi de pe această mică insulă din sudul Italiei, unde a insistat să îşi lase amprentele digitale, la fel ca miile de imigranţi în momentul coborârii lor din bărci.

"Este o adevărată onoare să mă aflu aici, pe insula voastră atât de frumoasă. Nu vă puteţi imagina ceea ce aţi reprezentat pe parcursul acestui an pentru toate acele persoane care căutau cu disperare un ajutor", a declarat Angelina Jolie, adresându-se locuitorilor din Lampedusa.

Participând la o ceremonie ce a avut loc la "Poarta Europei", în memoria miilor de imigranţi care au pierit în mare încercând să ajungă în Europa, actriţa americană a declarat că "este greu ca privind această mare atât de frumoasă să te gândeşti la toate acele persoane care şi-au riscat şi şi-au pierdut viaţa - a lor şi a copiilor lor".

"Cât de oribile au putut să fie vieţile lor pentru a se hotărî să urce la bordul unor bărci vechi, riscând să moară de foame şi să se înece", a adăugat actriţa, referindu-se la miile de refugiaţi africani, care s-au adăpostit în acest an din faţa conflictelor armate din Libia.

Potrivit comunităţii catolice Sant'Egidio, 1.820 de imigranţi din Africa de Nord, majoritatea originari din ţările din sudul Saharei, s-au înecat de la începutul lunii ianuarie în Marea Mediterană, navigând spre Europa.

Referindu-se la prezenţa actriţei americane, Antonio Guterres a declarat că aceasta "nu este doar o vedetă, ci o persoană competentă şi foarte angajată".

"Îi cer adeseori să meargă în diverse misiuni în numele meu. Cu siguranţă că ea este de ajutor cauzei noastre, dar ea ar face acelaşi lucru şi fără publicitate. Este un membru extraordinar al echipei noastre", a declarat Antonio Guterres.

Directorul Înaltului Comisariat ONU pentru Refugiaţi le-a mulţumit la rândul lui locuitorilor din Lampedusa pentru "ospitalitatea de care au dat dovadă în aceşti ultimi ani faţă de imigranţi".

Înaltul comisar a spus că apreciază foarte mult munca de ajutor pe mare efectuată de grănicerii şi salvamarii italieni, salutând devotamentul şi generozitatea acestora, şi a subliniat felul în care ei au implementat măsurile de salvare aplicabile conceptului de "ambarcaţiune în dificultate".

Insula Lampedusa a traversat momente dificile, "în special în luna martie", cu un aflux masiv de imigranţi tunisieni, cărora li s-au adăugat alţi refugiaţi africani ce fugeau din calea conflictelor din Libia, un aflux ce s-a intensificat odată cu începerea raidurilor forţelor occidentale din luna martie.

Antonio Guterres a cerut ţărilor mediteraneene să "îşi menţină frontierele deschise pentru a primi miile de refugiaţi care fug din ţările lor", salutând eforturile Tunisiei şi Egiptului faţă de cei peste "500.000 de refugiaţi" provenind din Libia.

Potrivit calculelor sale, peste 18.000 de refugiaţi au debarcat pe insula Lampedusa şi în alte locuri din sudul Italiei de la începutul acestui an.

De altfel, Italia a primit, din ianuarie şi până la sfârşitul lunii mai, 24.356 de cereri de migrare, sosite în majoritate din Lampedusa.

Angelina Jolie, ambasadoare a bunăvoinţei pentru Înaltul Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi (United Nations High Commissioner for Refugees/ UNHCR), a anunţat recent că doreşte să viziteze şi o tabără de refugiaţi sirieni de la frontiera turcă.

Ea a efectuat în luna aprilie o vizită surpriză la frontiera tunisiano-libiană, pentru a se întâlni cu refugiaţii din Libia.

La începutul lunii martie, Angelina Jolie a efectuat o vizită de două zile în Afganistan, pentru a se întâlni şi discuta cu refugiaţii afgani care s-au întors în ţara lor natală.

Actriţa americană a vizitat peste 20 de tabere de refugiaţi din Irak, Afganistan, Pakistan şi Sudan, de când a devenit ambasador al bunăvoinţei pentru ONU, în 2001.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Angelina Jolie a vizitat Lampedusa, insula italiană care adăposteşte câteva mii de imigranţi.
 Vizualizări articol: 670 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Angelina Jolie a vizitat Lampedusa, insula italiană care adăposteşte câteva mii de imigranţi5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Monden

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei