Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 6 nov 2010 - Anul XV, nr. 262 (4553)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Demi Moore şi Ashton Kutcher fac campanie împotriva sclaviei, la ONU

Actorii americani Demi Moore şi Ashton Kutcher s-au prezentat, joi, la sediul ONU din New York pentru a lansa un Fond de ajutorare a victimelor traficului de persoane, care afectează în special femei şi copii, înrolaţi cu forţa în industria comerţului sexual, informează AFP.

Sumele obţinute de acest fond vor fi utilizate pentru a oferi un ajutor legal persoanelor victime ale sclaviei şi pentru a le ajuta să îşi reconstruiască viaţa.

Cei doi actori americani au denunţat ceea ce ei au denumit "micul secret urât" al femeilor obligate să se prostitueze pe internet, o practică pe care Demi Moore o consideră "o sclavie a timpurilor moderne".

Ashton Kutcher a declarat cu această ocazie că îşi doreşte ca internetul să se debaraseze de acest tip de trafic. Actorul american a afirmat că trei sferturi din totalul schimburilor financiare asociate traficului de femei şi de copii, estimate la 32 de miliarde de dolari pe an, au loc prin intermediul internetului.

Există o formă de prostituţie care se negociază "în spatele uşilor închise ale internetului. În spatele acestor porţi închise, oamenii pot să cumpere ceva pe internet şi au sentimentul de a fi rămas complet anonim", a declarat Ashton Kutcher.

"Adevărul despre această sclavie este de fapt un mic secret urât. El se petrece peste tot, în faţa ochilor noştri, însă noi îl ignorăm", a adăugat actorul american.

Demi Moore şi Ashton Kutcher au declarat că au decis să organizeze o campanie împotriva traficului de persoane, indiferent dacă este vorba de sclavie sexuală sau sclavie clasică, după o vizită în Cambodgia întreprinsă în urmă cu doi ani, unde au văzut multe fetiţe, unele în vârstă de doar 5-6 ani, care erau obligate să se prostitueze.

"Pur şi simplu, nu am putut să asistăm la aceste lucruri fără să facem nimic", a declarat Demi Moore.

"În prezent există mai mulţi sclavi în lume decât au existat vreodată în istoria lumii", a continuat Ashton Kutcher.

Prin intermediul Fundaţiei Demi and Ashton, cei doi actori au lansat o iniţiativă - sprijinită de Twitter, Google, Facebook şi Microsoft - care are obiectivul de a împiedica proliferarea traficului online. Demi Moore a declarat că tehnologia actuală le permite anchetatorilor să îi identifice pe aceia care "cumpără" sex pe internet.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Demi Moore şi Ashton Kutcher fac campanie împotriva sclaviei, la ONU.
 Vizualizări articol: 444 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Demi Moore şi Ashton Kutcher fac campanie împotriva sclaviei, la ONU0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Monden

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei