Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 19 oct 2010 - Anul XV, nr. 246 (4537)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

George Clooney a scris un editorial pentru Washington Post

Actorul George Clooney a scris un editorial pentru Washington Post, în care i-a avertizat pe politicienii americani în legătură cu pericolul declanşării unui nou război civil în Sudan, informează contactmusic.com.

George Clooney şi activistul John Pendergast au făcut lobby în faţa politicienilor de top din capitala americană, după călătoria efectuată în Sudan, la începutul acestei luni. Cei doi s-au întâlnit şi cu preşedintele american Barack Obama, pe care au încercat să îl convingă să îi ajute pe refugiaţii din sudul statului Sudan, în cazul în care aceştia vor dori să se separe de provinciile din nordul Sudanului, controlate de formaţiuni de gherilă, printr-un referendum ce va fi organizat în ianuarie 2011.

Într-un editorial publicat, duminică, în Washington Post, George Clooney şi John Pendergast au relatat o serie de aspecte din timpul întâlnirii cu Barack Obama, lăudându-l pe preşedintele american pentru faptul că "se află la conducerea lucrurilor şi că este conştient de caracterul urgent al momentului".

În acest articol, George Clooney i-a îndemnat pe americani să ia poziţie în această chestiune şi să îi ajute pe refugiaţii din taberele din sudul statului Sudan înainte de a fi prea târziu, înainte ca miliarde de dolari provenind din taxele şi impozitele americane să fie cheltuite "într-o operaţiune umanitară profitabilă".

Rezidenţii Sudanului de Sud trebuie să decidă, la referendumul din 9 ianuarie 2011, dacă vor ca regiunea lor să fie autonomă sau să fie integrată în Sudan. Un al doilea referendum va fi pe tema statutului regiunii Abyei, din nordul Sudanului.

În peste două decenii, violenţele din Sudan s-au soldat cu circa două milioane de morţi.

George Clooney şi-a câştigat renumele ca actor, producător, producător executiv, scenarist şi regizor. Fiul unui jurnalist, George Clooney este un partizan foarte activ al Primului Amendament şi, totodată, un activist dedicat cauzelor umanitare.

În 2006, George Clooney a primit trei nominalizări la premiile Oscar - pentru cea mai bună regie, cel mai bun scenariu original (împreună cu Grant Heslov), pentru "Noapte bună şi noroc/ Good Night and Good Luck", şi pentru cel mai bun rol secundar, în "Syriana", pentru care a şi primit un trofeu din partea Academiei de film americane. Aceasta a fost pentru prima dată în istoria Oscarurilor când cineva a fost nominalizat în acelaşi an pentru interpretare şi regie, pentru două filme diferite. Pentru rolul din "Syriana", George Clooney a câştigat şi Globul de Aur. De atunci, el a mai fost nominalizat de două ori la Oscar, la categoria "cel mai bun rol principal", pentru "Michael Clayton" şi "Sus, în aer/ Up in the Air", ambele interpretări aducându-i Globul de Aur, premiile BAFTA, Critics Choice Award şi premiul Sindicatului actorilor americani.

George Clooney şi-a lansat recent filmul "Americanul", în regia lui Anton Corbijn.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului George Clooney a scris un editorial pentru Washington Post.
 Vizualizări articol: 1052 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
George Clooney a scris un editorial pentru Washington Post0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Monden

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei