Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 24 sep 2010 - Anul XV, nr. 225 (4516)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

James Hetfield: Într-un fel, îl respect pe Axl Rose

James Hetfield, solistul trupei Metallica, a declarat într-un interviu recent că "într-un fel, îl respectă" pe Axl Rose, solistul grupului Guns N' Roses, informează contactmusic.com.

Tensiunile dintre cei doi muzicieni au ajuns la apogeu în 1992, când Metallica şi Guns N' Roses au susţinut câteva concerte împreună, cu ocazia unui turneu comun în America de Nord.

Guns N' Roses a cântat în deschiderea show-ului din Montreal al Metallica, iar Axl Rose a părăsit scena mai devreme decât era programat, susţinând că îl doare gâtul, declanşând furia fanilor şi cauzând o deteriorare rapidă a relaţiilor dintre Guns N' Roses şi Metallica.

În urma incidentelor cauzate de fanii prezenţi în acea seară în sala de spectacole din Montreal, James Hetfield s-a ales cu arsuri de gradul II şi III, iar trupa Metallica şi-a anulat show-ul.

La 18 ani de la acel indicent, cele două trupe se află din nou în turneu, de această dată separat, iar James Hetfield a declarat că de-a lungul anilor respectul său faţă de Axl Rose, celebru pentru faptul că nu face compromisuri, a devenit tot mai mare.

"Nu am nimic împotriva trupei Guns N' Roses. În această perioadă el (Axl Rose, n.r.) face ceea ce îşi doreşte să facă. Nu ştiu cât a mai rămas din Guns N' Roses în actuala formulă a trupei, însă el este Axl Rose şi nu s-a schimbat deloc şi nu şi-a pierdut energia. Într-un fel, respect acest lucru", a declarat James Hetfield, pentru postul de radio Triple M din Sydney.

După turneul comun din 1992 al celor două trupe americane, James Hetfield a criticat în termeni foarte duri, într-o înregistrare video, pretenţiile pe care le avea Axl Rose din partea organizatorilor de concerte. După 18 ani, James Hetfield a declarat că nu este deloc surprins să constate că nimic nu s-a schimbat din acest punct de vedere, comentând o listă recentă ce conţine cererile lui Axl Rose înaintate organizatorilor.

"Şampanie, votcă, tequila, vin roşu. Brânză ici şi colo, apoi dulceaţuri şi condimente. Şi un pat! Ce vrea să facă? Să doarmă la concert?", a exclamat solistul trupei Metallica.

Axl Rose, renumit pentru faptul că întotdeauna întârzie la propriile concerte, declanşând adeseori furia organizatorilor, atrângând numeroase amenzi pentru trupa sa şi cauzând adeseori tensiuni între spectatori şi membrii trupei, chiar obişnuieşte să doarmă înainte de concertele Guns N' Roses şi nu reacţionează prea bine atunci când este trezit mai devreme de ora la care vrea să se trezească, aşa cum au putut să constate membrii echipei sale, cu ocazia unui concert susţinut la Reading Festival din Marea Britanie, atunci când grupul Guns N' Roses a urcat pe scenă cu o întârziere de peste o oră.

O sursă a declarat: "Axl a impus o regulă foarte fermă: nimeni nu are voie să îl trezească atunci când doarme. Acest lucru l-a costat la Reading Festival. Axl a fost furios. A refuzat să îşi asume responsabilitatea şi a dat vina pe echipa sa, pe care a concediat-o".

În urma acestei decizii, trupa Guns N' Roses a rămas fără echipă tehnică şi, pentru că în seara următoare rockerii americani erau headlineri la un alt festival din Marea Britanie, Axl Rose nu a avut de ales şi a trebuit să îi reangajeze pe membrii echipei sale.

La începutul lunii septembrie, membrii trupei Guns N' Roses au început concertul programat la Dublin cu aproape o oră întârziere. Atunci, ei au fost nevoiţi să părăsească scena după ce au fost "bombardaţi" cu pahare din plastic aruncate de mai mulţi spectatori.

Pe 21 septembrie, trupa Guns N' Roses a concertat şi în România, la complexul Romexpo din Capitală. De această dată, rockerii americani au urcat pe scenă cu o întârziere de aproape două ore.

De-a lungul anilor, trupa Guns N' Roses a vândut peste 100 de milioane de albume în întreaga lume, dintre care peste 76 de milioane numai în Statele Unite ale Americii. Fiecare album Guns N' Roses a intrat în topul Billboard, în multe topuri europene, dar şi în cele din Asia şi America de Sud. Cel mai bine vândut disc al grupului este "Appetite For Destruction", cu peste 38 de milioane de exemplare vândute la nivel mondial. În discografia grupului figurează şase albume de studio, trei EP-uri şi un album live, dar şi multe alte compilaţii.

Celebritatea la nivel mondial este consolidată printr-o serie de turnee şi apariţii la festivaluri importante, având ca punct de referinţă Monsters Of Rock, la Castle Donington, în 1988, unde au cântat în faţa a 100.000 de spectatori.

După 1993, Guns N' Roses se desfiinţează, dar, când nimeni nu se mai aştepta, în 2008, revine în atenţie cu un nou disc de studio numit "Chinese Democracy". A fost marea surpriză a anului 2008 şi, în acelaşi timp, un comeback de referinţă în istoria rockului. Punctul forte al grupului a rămas apariţia live, aşa că "Chinese Democracy World Tour" a devenit un bun prilej pentru fani să-i revadă la lucru după o pauză îndelungată.

În prezent, trupa Guns N' Roses este formată din Axl Rose (vocal, pian), Dizzy Reed (clape, pian, sintetizator, backing vocals), Tommy Stinson (chitară bas, backing vocals), Chris Pitman (clape, backing vocals), Richard Fortus (chitară), Frank Ferrer (baterie, percuţie), Ron "Bumblefoot" Thal (chitară), DJ Ashba (chitară).

Una dintre cele mai apreciate formaţii rock din istorie, Metallica s-a înfiinţat în 1981. De-a lungul carierei, a lansat nouă albume de studio, trei albume live, două EP-uri şi a vândut peste 100 de milioane de discuri în toată lumea, fiind recompensată cu şapte premii Grammy. Metallica poate fi considerată cu uşurinţă una dintre cele mai bune şi mai influente trupe heavy metal ale anilor '80. În loc să se alinieze trendului stabilit de restul formaţiilor de gen, trupa a ales să fie mai accesibilă, în acelaşi timp extinzând graniţele genului thrash, folosind viteza şi volumul nu doar din principiu, ci chiar pentru a sublinia structurile complicate ale compoziţiilor. Trupa a susţinut trei concerte în România, cel mai recent în vară, în cadrul Festivalului Sonisphere.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului James Hetfield: Într-un fel, îl respect pe Axl Rose.
 Vizualizări articol: 441 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
James Hetfield: Într-un fel, îl respect pe Axl Rose0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Monden

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei