Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 17 sep 2010 - Anul XV, nr. 219 (4510)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Eva Longoria militează pentru interzicerea folosirii copiilor la muncile agricole

Actriţa americană Eva Longoria Parker a pledat, miercuri, în favoarea adoptării urgente a unor măsuri legislative care să interzică folosirea copiilor la muncile agricole din fermele de pe teritoriul Statelor Unite ale Americii, informează AFP.

Actriţa americană a făcut acest apel cu ocazia prezentării unui film documentar, la Washington, în care se susţine că numărul minorilor americani aflaţi în această situaţie este de aproximativ 400.000.

"De fiecare dată când mâncaţi o salată, când înghiţiţi o legumă, ar trebui să vă gândiţi la faptul că ele au fost culese, poate, de un copil", a declarat soţia jucătorului francez de baschet Tony Parker, care a crescut ea însăşi într-o fermă din statul american Texas.

"Copiii care asigură hrana celui mai bine hrănit stat din lume merg adeseori la culcare cu stomacul gol", a adăugat starul serialului "Neveste disperate", cu ocazia prezentării filmului documentar "The Harvest", aflat în etapa de postproducţie.

Potrivit informaţiilor prezentate în acest documentar, aproape un sfert din totalul fructelor şi legumelor consumate în Statele Unite sunt culese de circa 400.000 de copii imigranţi, adeseori provenind din familii de origine hispanică, majoritatea dintre ei fiind cetăţeni americani sau rezidenţi pe teritoriul american.

În anumite cazuri, copiii lucrează până la 14 ore pe zi, opt luni pe an, în plin soare, aceste condiţii compromiţându-le accesul la educaţie.

În faţa acestei situaţii, politicienii americani au lansat un apel pentru adoptarea unei noi legi care să îmbunătăţească statutul copiilor-muncitori.

"Cu ocazia începerii anului şcolar, în urmă cu câteva săptămâni, din nefericire, lipseau câteva mii de copii, care au rămas să lucreze pe câmp", a declarat reprezentanta Partidului Democrat, Lucille Roybal-Allard, denunţând astfel opoziţia faţă de orice reformă ce se manifestă în sectorul agricol, care, în opinia ei, profită de pe urma unei "mâini de lucru ieftine".

O altă problemă, a continuat politiciana americană, este faptul că cei mai mulţi dintre americani ignoră faptul că în Statele Unite este perfect legal ca un copil în vârstă de 12 ani să lucreze la câmp. Lucille Roybal-Allard sprijină un proiect de lege care doreşte să impună ca vârsta muncitorilor din fermele americane să fie de minimum 18 ani.

Eva Longoria s-a lansat ca actriţă participând la un concurs destinat tinerelor talente, care a adus-o la Los Angeles. Tânăra actriţă a susţinut foarte multe audiţii şi a fost distribuită într-un episod din celebrul serial de televiziune al anilor '90 "Beverly Hills 90210". Adolescenta poreclită "răţuşca cea urâtă", în special pentru că are o înălţime de doar 157 de centimetri, a devenit Miss Corpus Christi, în anul 1988.

Anul 2001 a reprezentat momentul "exploziei" Evei Longoria, actriţa obţinând rolul Isabellei Brana din celebrul serial american "The Young and The Restless/ Tânăr şi neliniştit". În 2003, actriţa şi-a făcut debutul pe marele ecran, jucând în lungmetrajul "Snitch'd", iar apoi a prezentat şi a fost coproducătoarea emisiunii de televiziune "Hot Tamales Live: Spicy, Hot and Hilarious", care a avut un mare succes în Statele Unite.

În 2004, Eva Longoria a devenit Gabrielle Solis, cel mai sexy personaj din serialul de televiziune "Desperate Housewives/ Neveste disperate". În 2005, celebra actriţă americană a semnat primul ei contract publicitar cu brandul L'Oréal, iar în 2007 s-a căsătorit cu talentatul şi foarte mediatizatul jucător francez de baschet Tony Parker.

Actriţa Eva Longoria, o cunoscută activistă pentru drepturile omului, a primit, la sfârşitul lui 2009, titlul de filantroapa anului din partea revistei The Hollywood Reporter (THR). Eva Longoria a primit acest premiu datorită implicării sale în sprijinirea cauzelor umanitare şi pentru angajamentul ei faţă de cauza comunităţilor latino.

Starul din serialul TV "Desperate Housewives/ Neveste disperate" este purtătoarea de cuvânt a asociaţiei Padres Contra El Cancer (Părinţi împotriva Cancerului), o organizaţie nonprofit care doreşte să îmbunătăţească condiţiile de viaţă ale copiilor latino bolnavi de cancer şi ale familiilor lor. Eva Longoria este membru al acestei organizaţii din 2003 şi de atunci a vizitat numeroşi copii în spitale.

În 2006, actriţa americană a înfiinţat Eva's Heroes, o organizaţie nonprofit, în oraşul ei natal, San Antonio, care asigură un program educaţional intensiv, în regim after-school, pentru copiii cu dizabilităţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Eva Longoria militează pentru interzicerea folosirii copiilor la muncile agricole.
 Vizualizări articol: 578 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Eva Longoria militează pentru interzicerea folosirii copiilor la muncile agricole1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Monden

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei