Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 23 aug 2010 - Anul XV, nr. 197 (4488)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Michael Douglas va primi Golden Icon Award la Festivalul de Film de la Zurich

Michael Douglas va primi, pe 3 octombrie, în cadrul Festivalului de Film de la Zurich, Golden Icon Award, acordat pentru întreaga carieră, premiul urmând să fie ridicat de Danny DeVito, informează The Hollywood Reporter.

Douglas acceptase să fie prezent la decernarea premiilor înainte de a fi diagnosticat cu cancer la gât. Actorul nu va mai putea participa la ceremonie, premiul urmând să fie ridicat de Danny DeVito.

DeVito şi Douglas au lucrat împreună la mai multe filme. Astfel, DeVito a apărut în pelicula "Zbor deasupra unui cuib de cuci/ One Flew Over the Cuckoo's Nest", produsă de Douglas. De asemenea, cei doi au apărut împreună pe marele ecran în pelicule precum "Idilă pentru o piatră preţioasă/ Romancing the Stone", "Giuvaerul Nilului/ The Jewel of the Nile" şi "Războiul rozelor/ The War of the Roses", care a fost şi regizat de DeVito.

Michael Douglas, în vârstă de 65 de ani, a fost diagnosticat cu cancer la gât, celebrul actor american urmând să facă radioterapie şi chimioterapie timp de opt săptămâni.

Michael Douglas şi-a anulat toate apariţiile în public ce erau prevăzute pentru lunile următoare, inclusiv participarea la un forum în Hong Kong şi la acţiunile de promovare a celui mai recent film în care a jucat - "Wall Street: Banii sunt făcuţi să circule/ Wall Street: Money Never Sleeps", în regia lui Oliver Stone.

Anul acesta nu a fost unul foarte bun pentru celebrul actor, fiul său, Cameron Douglas, fiind condamnat la cinci ani de închisoare pentru posesie de heroină şi trafic de cocaină şi mari cantităţi de metamfetamină.

De-a lungul unei cariere de peste patru decenii, Michael Douglas a câştigat două premii Oscar, unul în calitate de producător al filmului "Zbor deasupra unui cuib de cuci", împreună cu Saul Zaentz, în 1976, iar celălalt pentru rolul magnatului din lumea finanţelor Gordon Gekko din filmul "Wall Street" (1987), regizat tot de Oliver Stone. De altfel, actorul american şi-a reluat acest rol în noul film - "Wall Street: Banii sunt făcuţi să circule", care a avut premiera internaţională în mai, la Festivalul de la Cannes.

Michael Douglas a apărut în numeroase lungmetraje, precum "Instinct primar" şi "Wonder Boys", însă rolul care l-a propulsat a fost cel al inspectorului de poliţie Steve Keller, pe care l-a interpretat în cele 98 de episoade ale serialului de televiziune "Străzile din San Francisco", difuzat de postul ABC între anii 1972 - 1976.

Douglas a primit, totodată, premiul pentru întreaga carieră din partea Institutului de Film American, în 2009, dar şi un premiu Cesar onorific, în 1998, şi un Glob de Aur pentru întreaga activitate, în 2004.

De asemenea, Michael Douglas a primit titlul de Mesager al Păcii din partea Organizaţiei Naţiunilor Unite, în anul 1998.

Michael Douglas este fiul actorului Kirk Douglas şi al Dianei Dill şi este căsătorit cu actriţa galeză Catherine Zeta-Jones.

Cea de-a şasea ediţie a Festivalului de Film de la Zurich se desfăşoară în perioada 23 septembrie - 3 octombrie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Michael Douglas va primi Golden Icon Award la Festivalul de Film de la Zurich.
 Vizualizări articol: 290 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Michael Douglas va primi Golden Icon Award la Festivalul de Film de la Zurich0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Monden

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei