Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 19 aug 2010 - Anul XV, nr. 194 (4485)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Forbes:

Jay-Z este cel mai bogat artist hip-hop din lume

Cântăreţul şi producătorul american Jay-Z s-a situat pe prima poziţie în topul Forbes al celor mai bogaţi artişti hip-hop din lume, obţinând în ultimul an venituri de două ori mai mari decât Sean "Diddy" Combs, clasat pe locul al doilea, informează Reuters.

Jay-Z, al cărui nume real este Shawn Carter, a obţinut venituri de 63 de milioane de dolari în perioada iunie 2009 - iunie 2010, potrivit Forbes.com.

Sean "Diddy" Combs s-a clasat pe locul al doilea, cu venituri de 30 de milioane de dolari, iar rapperul american de origine senegaleză Aliuane "Akon" Thiam a ocupat poziţia a treia, cu venituri de 21 de milioane de dolari.

În ciuda faptului că din luna martie se află în închisoare, condamnat pentru deţinere ilegală de arme de foc, rapperul american Dwayne "Lil Wayne" Carter s-a situat pe poziţia a patra în topul Forbes, cu venituri de 20 de milioane de dolari, fiind urmat, pe poziţia a cincea, de rapperul californian Andre "Dr. Dre" Young, cu venituri de 17 milioane de dolari.

Aproape toţi muzicienii clasaţi în partea superioară a acestui top au în comun aceeaşi strategie: diversificarea.

 

Încasări mari din sponsorizări

Cei mai bogaţi artişti rap/ hip-hop din lume au încasat sume considerabile din sponsorizările oferite de diverşi producători de alcool, din lansările unor linii de articole vestimentare, au obţinut venituri datorită cluburilor de noapte pe care le deţin, dar şi din apariţiile lor în diverse proiecte cinematografice, în plus faţă de veniturile generate de vânzările de discuri şi de încasările din turnee.

Jay-Z deţine 40% din acţiunile unei reţele de cluburi de noapte din Statele Unite ale Americii. Sean Diddy Combs promovează votca Ciroc şi a jucat în filmul "Adu-l urgent pe scenă!/ Get Him to the Greek". Dr. Dre şi Lil Wayne deţin case de discuri, iar Akon a apărut în campaniile publicitare Pepsi pentru Cupa Mondială din Africa de Sud.

Cele mai mari sume de bani nu provin din vânzările de discuri, a explicat Zack O'Malley Greenburg, editorul revistei Forbes, care a alcătuit acest top.

"Eminem se află abia pe locul al 14-lea, deşi a vândut cele mai multe discuri dintre toţi rapperii, din anii 2000", a declarat Greenburg.

Eminem a avut venituri de 8 milioane de dolari în perioada iunie 2009 - iunie 2010, iar cel mai recent album al său, intitulat "Recovery", s-a vândut în 741.000 de copii în prima săptămână de la lansare.

"Este destul de şocant să îl vedem pe Eminem atât de jos în acest top. Spre deosebire de confraţii săi, el nu prea face alte lucruri în afară de muzică", a concluzionat aceeaşi sursă.

 

Top 10

Topul pe 2010 al celor mai bogaţi artişti hip-hop este format din Shawn "Jay-Z" Carter (63 de milioane de dolari), Sean "Diddy" Combs (30 de milioane de dolari), Aliuane "Akon" Thiam (21 de milioane de dolari), Dwayne "Lil Wayne" Carter (20 de milioane de dolari), Andre "Dr. Dre" Young (17 milioane de dolari), Christopher "Ludacris" Bridges (16 milioane de dolari), Calvin "Snoop Dogg" Broadus (15 milioane de dolari), Timothy "Timbaland" Mosley (14 milioane de dolari), Pharrell Williams (13 milioane de dolari), Kanye West (12 milioane de dolari).

Topul Forbes al celor mai bogaţi artişti hip-hop din lume a ţinut cont de veniturile obţinute din vânzările de albume, descărcările online, încasările din turnee, apariţiile în filme/ emisiuni de televiziune şi vânzările de produse adiacente.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Jay-Z este cel mai bogat artist hip-hop din lume.
 Vizualizări articol: 368 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jay-Z este cel mai bogat artist hip-hop din lume0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Monden

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei