Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 17 aug 2010 - Anul XV, nr. 192 (4483)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Helena Bonham Carter, înrudită cu Florence Nightingale

Actriţa britanică Helena Bonham Carter este înrudită cu celebra infirmieră Florence Nightingale, au declarat reprezentanţi ai The Florence Nightingale Museum din Londra, informează express.co.uk.
Fanny, mama infirmierei Florence Nightingale, a fost sora Joannei Smith, soţia lui John Bonham Carter, stră-străbunicul actriţei Helena Bonham Carter.
Săptămâna trecută, centenarul morţii celebrei infirmiere a fost marcat la The Florence Nightingale Museum din Londra printr-o expoziţie de desene şi schiţe realizate de Hilary Bonham Carter, fiica cea mare a lui John Bonham Carter.
Florence Nightingale şi-a petrecut copilăria la Embley Park, reşedinţa de vacanţă pe care familia Bonham Carter o deţine în comitatul Hampshire încă din secolul al XVII-lea.
David Rymill, un angajat al Biroului de arhive din Hampshire, a declarat: "Schiţele realizate de Hilary oferă o imagine vie a vieţii private a lui Florence Nightingale. Există câteva desene cu ea şi sora ei, Parthenope, cântând la pian şi încă una în care apare călărind în grădină. Hilary urma să devină una dintre asistentele lui Florence, după revenirea ei din Crimeea".
În corespondenţa purtată cu familia Bonham Carter, Florence Nightingale şi-a exprimat adeseori afecţiunea pe care o avea pentru rudele sale şi evoca cu multă plăcere momentele plăcute petrecute în copilărie alături de acestea.
Florence Nightingale (12 mai 1820 - 13 august 1910) a fost persoana care a pus bazele serviciului sanitar modern, consacrându-şi întreaga viaţă îngrijirii bolnavilor din spitale. Datorită ei, spitalele secolului al XIX-lea s-au transformat în instituţii de tratament adecvate, echipate din punct de vedere sanitar şi având la dispoziţie personal de specialitate.
Helena Bonham Carter a fost nominalizată la premiile Oscar, în 1998, pentru rolul său din "The Wings of Dove". Ea a mai jucat în filme precum "Cameră cu vedere", "The Wings of Dove", "Planeta maimuţelor", "Fight Club", "Peştele cel mare", "Harry Potter şi Ordinul Phoenix", "Harry Potter şi Prinţul Semipur", "Harry Potter şi Talismanele Morţii", "Sweeney Todd - Bărbierul diabolic din Fleet Street" şi "Alice în Ţara Minunilor".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Helena Bonham Carter, înrudită cu Florence Nightingale.
 Vizualizări articol: 601 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Helena Bonham Carter, înrudită cu Florence Nightingale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei