Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 7 aug 2010 - Anul XV, nr. 184 (4475)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Wyclef Jean şi-a depus candidatura la preşedinţia statului Haiti

Cântăreţul hip-hop Wyclef Jean şi-a depus, joi, candidatura la preşedinţia statului Haiti şi a declarat că doreşte să devină "vocea celor tineri", într-o ţară care "suferă de 200 de ani", informează AFP.

Wyclef Jean s-a prezentat în dimineaţa zilei de joi la biroul Consiliului electoral din Port-au-Prince, însoţit de soţia şi de fiica lui, pentru a-şi depune oficial candidatura la preşedinţia statului Haiti.

"Statele Unite îl au pe Obama, iar aici, voi îl veţi avea pe Wyclef", a spus cântăreţul, în prima sa declaraţie publică, după ce a ieşit din biroul electoral.

"De 200 de ani suferim din cauza aceloraşi probleme, dar vă spun că dacă veţi vota pentru Wyclef Jean veţi cunoaşte ceva nou. Reprezint vocea celor tineri, care reprezintă peste 50% din populaţie", a declarat cântăreţul în vârstă de 40 de ani, fost membru al grupului Fugess, pentru CNN.

Întrebat de reporter despre programul său electoral, Wyclef Jean a declarat: "Dacă privesc situaţia din Haiti prin prisma unui copil, cred că trebuie neapărat să punem accentul pe educaţie, crearea de noi locuri de muncă, agricultură, securitate şi asigurare medicală".

Cântăreţul a participat de mai multe ori, după seismul din 12 ianuarie, care a făcut peste 250.000 de morţi şi a lăsat fără locuinţe circa 1,5 milioane de haitieni, la acţiuni de distribuire către compatrioţii săi, împreună cu fundaţia pe care a înfiinţat-o, Yele Haiti, de alimente, apă şi corturi."Întotdeauna am avut în minte ideea de a-mi sluji ţara. Însă, după catastrofă, simt că populaţia îmi cere să mă implic, pentru a-i oferi un nou chip, o nouă voce. Haiti nu va putea intra în secolul al XXI-lea dacă populaţia sa nu ştie nici să scrie, nici să citească", a afirmat cântăreţul.

Pentru alegerile prezidenţiale, ce vor avea loc pe 28 noiembrie, în Haiti, au fost înregistrate până la ora publicării acestor informaţii alte opt candidaturi.

Constituţia haitiană îi interzice preşedintelui actual, René Préval, să candideze pentru un nou mandat de şef al celui mai sărac stat din cele două Americi, răvăşit de seismul din 12 ianuarie.

Wyclef Jean, în vârstă de 37 de ani, s-a născut într-o suburbie a capitalei Port-au-Prince, însă a părăsit Haiti - considerat cel mai sărac stat din emisfera nordică - şi a crescut în cartierul Brooklyn din New York (SUA).

Wyclef Jean, fost membru al grupului hip-hop The Fugees, merge regulat în ţara sa natală în calitate de ambasador al bunăvoinţei şi a lansat în 2008 un program de combatere a foametei, cu sprijinul Programului Alimentar Mondial (PAM), al Fundaţiei panamericane şi al unei companii de telefonie mobilă.

Wyclef Jean, care a declarat că a votat pentru Rene Preval în 2006, nu va avea deloc un drum uşor în calitate de candidat la preşedinţie, alegătorii din Haiti fiind, de regulă, foarte greu de satisfăcut şi apelând adeseori la violenţă.

Câteva zeci de candidaţi se vor înscrie în cursa prezidenţială până la expirarea termenului de depunere a candidaturilor - 7 august.

Oricine va ieşi câştigător la scrutinul din noiembrie va avea sarcina uriaşă de a reconstrui o ţară devastată de cutremurul din luna ianuarie. Haiti nu mai are o economie funcţională de câteva decenii, iar preşedinţii acestui stat arareori au reuşit să îşi ducă la termen mandatul de cinci ani, fiind de cele mai multe ori obligaţi să renunţe la funcţia prezidenţială, asasinaţi sau declarându-se ei înşişi "preşedinte pe viaţă".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Wyclef Jean şi-a depus candidatura la preşedinţia statului Haiti.
 Vizualizări articol: 423 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Wyclef Jean şi-a depus candidatura la preşedinţia statului Haiti0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Monden

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei