Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 2 aug 2010 - Anul XV, nr. 179 (4470)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Actorul Casey Affleck, acuzat din nou de hărţuire sexuală

Casey Affleck a fost dat în judecată de încă o femeie alături de care a lucrat la documentarul despre Joaquin Phoenix, pe care l-a regizat în 2010, aceasta susţinând că actorul a venit peste ea în pat şi a pipăit-o în timp ce dormea, relatează Reuters.

Pe 23 iulie, Amanda White, unul dintre producătorii documentarului "I'm Still Here: The Lost Year of Joaquin Phoenix", l-a dat în judecată pe Casey Affleck pentru hărţuire sexuală şi neplata serviciilor, după ce ea a refuzat să petreacă o noapte cu el într-o cameră de hotel.

Totodată, Magdalena Gorka, care făcea de asemenea parte din echipa filmului, l-a dat în judecată vineri pe actor, acuzându-l de hărţuire şi de faptul că nu a plătit-o şi nu i-a recunoscut munca în momentul în care, din cauza abuzului, ea a părăsit proiectul. Daunele cerute se ridică la 2,25 de milioane de dolari.

Un purtător de cuvânt al lui Affleck a spus că urmează o declaraţie privind noile acuzaţii.

În cazul acţiunii lui White, Casey Affleck a respins hotărât acuzaţiile, ameninţând că o va da la rândul său în judecată pe producătoare şi cerând ca acest caz să fie rezolvat prin arbitraj privat (de o persoană independentă, care decide într-o dispută cine are dreptate şi ce drepturi şi obligaţii revin fiecărei părţi. Arbitrajul este mai rapid şi mai puţin costisitor n.r.). Avocatul lui Affleck, Marty Singer, a declarat că producătoarea Amanda White "se folosea tot timpul de ameninţări şi formula pretenţii scandaloase pentru a obţine o compensaţie la care nu avea legal dreptul".

Pe de altă parte, potrivit informaţiilor din procesul înaintat de Magdalena Gorka, când a început producţia documentarului "I'm Still Here: The Lost Year of Joaquin Phoenix", la mijlocul lunii decembrie, la New York, ea era singura femeie de pe platou. Joaquin Phoenix şi Casey Affleck, care este căsătorit cu sora lui Phoenix, Summer, au decis ca echipa să stea în apartamentul celui dintâi, în loc să meargă la un hotel. Gorka susţine că Phoenix i-a spus că poate dormi în camera lui, iar el va dormi pe canapea.

"În timpul nopţii, (Gorka) s-a trezit cu Affleck întins în pat lângă ea", spune acuzarea. "Fără ca ea să ştie, Affleck intrase în dormitor pe când ea dormea şi se băgase în pat. Când ea s-a trezit, Affleck era lângă ea în pat, având pe el doar lenjeria intimă şi un tricou. Mâna lui era pe ea, o mângâia pe spate, faţa lui era la câţiva centimetri de a ei iar respiraţia îi mirosea puternic a alcool", se mai arată în plângere.

Gorka spune că a fost şocată pentru că nu ştia de cât timp Affleck era acolo şi unde o atinsese. Ea mai susţine că i-a spus să se dea jos din pat imediat, iar el a întrebat "de ce?". Aceasta i-ar fi răspuns că este căsătorit şi mai este şi şeful ei, în timp ce el ar fi întrebat-o apoi dacă e sigură şi, primind un răspuns afirmativ, ar fi ieşit din cameră trândind uşa după el.

Femeia mai susţine că a vorbit cu Affleck despre incident a doua zi, iar apoi a luat un avion spre Los Angeles, s-a consultat cu agentul ei şi a părăsit proiectul. Negăsind însă de lucru, a revenit câteva săptămâni mai târziu, după ce o femeie, Amanda White, angajată între timp în proiect ca producător, a asigurat-o că va fi prezentă la filmări.

Acuzarea spune că abuzul a continuat, Gorka fiind insultată şi atacată verbal de Affleck, după ce îi refuzase avansurile la New York. Aceasta a abandonat din nou proiectul, după care Affleck ar fi refuzat să onoreze înţelegerea lor verbală că va fi plătită cu 300 de dolari pe zi, la care se vor adăuga 700 de dolari pe zi după ce filmul va fi cumpărat de un distribuitor (Magnolia Pictures a cumpărat filmul în iulie şi plănuieşte să îl lanseze în toamnă). Gorka mai spune că nu figurează nicăieri ca "direcor de fotografie", în urma muncii depuse.

Avocatul ei, Brian Procel, a spus că decizia clientei sale de a îl da în judecată pe actor nu a fost una uşoară. "În cei 16 ani în care a lucrat în domeniu, nu a acuzat pe nimeni de hărţuire sexuală. (...) Ştie că vor fi repercusiuni şi că va fi expusă atacurilor instrumentate de responsabilii cu imaginea lui Affleck, bine plătiţi, şi de de avocaţii lui ca nişte buldogi. În cele din urmă, ea a decis că adevărul trebuie să iasă la iveală", a spus avocatul.

Gorka este reprezentată de avocaţii Procel, Skip Miller şi Mira Hashmall de la casa de avocatură Miller Barondess, din Los Angeles, care o reprezintă în instanţă şi pe amanda White. Acuzaţii sunt Casey Affleck şi compania Flemmy Prods.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Actorul Casey Affleck, acuzat din nou de hărţuire sexuală.
 Vizualizări articol: 437 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Actorul Casey Affleck, acuzat din nou de hărţuire sexuală0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Monden

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei