Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 30 mar 2010 - Anul XV, nr. 74 (4365)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6818 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Juliette Binoche, pe afişul oficial al Festivalului de Film Cannes 2010

Actriţa franceză Juliette Binoche a pozat pentru afişul oficial al celei de-a 63-a ediţii a Festivalului de Film de la Cannes, care va avea loc în perioada 12 - 23 mai, informează parismatch.com.

Fotografiată de Brigitte Lacombe, actriţa franceză Juliette Binoche continuă astfel seria de portrete ale unor staruri feminine iniţiată în urmă cu doi ani care reprezintă afişul oficial al celebrului festival.

Afişul, o alegorie a cinematografiei, o prezintă pe Binoche dând viaţă imaginii, printr-o mişcare amplă, cu ajutorul unei pensule luminoase.

În timpul galei premiilor César, prezentatorii Valérie Lemercier şi Gad Elmaleh au ironizat-o puţin de Juliette Binoche şi numeroasele ei talente artistice, în timpul unui scheci aproape premonitoriu despre actriţa din "Pacientul englez", în care afirmau că aceasta va fi una dintre vedetele ediţiei din 2010 a Festivalului de la Cannes. Actriţa franceză deţine, printre altele, unul dintre rolurile principale din filmul "Copie Conforme", regizat de Abbas Kiarostami, un lungmetraj mult aşteptat de cinefili.

Deşi selecţia oficială nu va fi dezvăluită decât pe 15 aprilie, criticii de specialitate afirmă că acest lungmetraj va fi cu siguranţă selecţionat în competiţie, cu atât mai mult cu cât statutul regizorului iranian Abbas Kiarostami, laureat cu Palme d'Or în 1997, pentru "Le Goût de la cerise", aproape că reprezintă o garanţie a includerii acestei pelicule în competiţia oficială.

În "Copie conforme", Juliette Binoche interpretează rolul proprietarei unei galerii de artă de origine franceză care cunoaşte în Italia un scriitor anglo-saxon. Acesta ţine o conferinţă pe tema raportului dintre original şi copie în lumea artei şi se întreabă care sunt graniţele dintre realitate şi ficţiune.

Pe măsură ce se apropie anunţul competiţiei oficiale de la Cannes, zvonurile se intensifică pe internet. După o ediţie 2009 centrată mai degrabă pe filmele de autor produse de cineaştii europeni, America şi Asia se vor afla, în opinia specialiştilor, în atenţia ediţiei din 2010. Cinematografia americană ar putea fi reprezentantă de trei lungmetraje în competiţie, printre acestea figurând continuarea filmului "Wall Street" de Oliver Stone, "Miral" de Julian Schnabel şi mult aşteptatul "Tree of Life" de Terrence Malick.

Asia ar putea fi reprezentată de noile filme ale regizorilor Takeshi Kitano ("Outrage"), Johnnie To ("Death of a Hostage") şi Im Sang-soo ("The Housemaid").

Ca întotdeauna, persistă misterul asupra filmelor care vor reprezenta Franţa în competiţia oficială. Cu toate acestea, două lungmetraje par să se detaşeze: "Hors-la-loi" de Rachid Bouchareb, o continuare a deja celebrului "Indigènes", prezentat la rândul său la Cannes, dar mai ales "Potiche", de François Ozon, a cărui distribuţie a ocazionat reunirea cuplului mitic din "Dernier métro", Catherine Deneuve şi Gérard Depardieu.

Potrivit Screen Daily, lungmetrajele "Aurora", în regia lui Cristi Puiu, şi "Morgen", de Marian Crişan, se numără printre peliculele care vor putea fi prezente în selecţia Festivalului Internaţional de Film de la Cannes.

Juliette Binoche, născută pe 9 martie 1964, este o actriţă franceză care a debutat în teatru, în anii adolescenţei, şi a jucat ulterior în peste 40 de filme, începând din 1983. Deşi a cunoscut rapid succesul în cinematografia franceză, pe plan internaţional Binoche a devenit celebră abia în 1988, graţie rolului din "Insuportabila uşurinţă de a fi". Juliette Binoche a câştigat un premiu César pentru prestaţia din "Trei culori: Albastru" (1993) şi Oscarul pentru rolul din "Pacientul englez" (1996). Printre celelalte roluri notabile se numără cele din lungmetrajele "Amanţii de pe Pont-Neuf/ Les Amants du Pont-Neuf" (1991), "Damage" (1992), "Ciocolată cu dragoste/ Chocolat" (2000), "Ascuns/ Caché" (2005) şi "Le voyage du ballon rouge" (2007).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Juliette Binoche, pe afişul oficial al Festivalului de Film Cannes 2010.
 Vizualizări articol: 453 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Juliette Binoche, pe afişul oficial al Festivalului de Film Cannes 20100.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Monden

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei