Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 23 mar 2010 - Anul XV, nr. 68 (4359)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Actriţa Rachel Weisz, recompensată cu premiul Laurence Olivier

Actriţa britanică Rachel Weisz, un adevărat star la Hollywood, a fost desemnată cea mai bună actriţă la cea de-a 34-a gală anuală a premiilor Laurence Olivier, cele mai importante distincţii din teatrul britanic, pentru rolul Blanche DuBois din piesa "Un tramvai numit dorinţă", informează Reuters.

Cea de-a 34-a gală anuală a premiilor Laurence Oliver a avut loc, duminică seara, la Grosvenor House din Londra.

Piesa "The Mountaintop", despre ultima noapte din viaţa lui Martin Luther King înainte de a fi asasinat, a fost desemnată "cea mai bună piesă". Victoria acestei piese, scrisă de americana Katori Hall, este considerată de specialişti o mare surpriză, deoarece ea a concurat cu piesele unor autori britanici precum "Enron", în regia lui Lucy Prebble, despre o companie de energie falimentară din Statele Unite, şi "Jerusalim", de Jez Butterworth, care portretizează o viaţă nu tocmai idilică în Anglia rurală, considerate marile favorite înainte de această gală.

Actriţa britanică Rachel Weisz, un adevărat star la Hollywood, a triumfat la categoria "cea mai bună actriţă" pentru rolul Blanche DuBois din piesa "Un tramvai numit dorinţă", însă celelalte nume mari din lumea filmului, precum Jude Law, Keira Knightley şi Gillian Anderson, deşi au fost nominalizate, nu s-au numărat printre câştigători.

Mark Rylance a fost desemnat pentru a doua oară în carieră "cel mai bun actor" pentru rolul Rooster din piesa "Jerusalem".

Rupert Goold a primit şi el al doilea premiu Laurence Olivier pentru regie din carieră, pentru piesa "Enron".

Categoriile muzicale au fost dominate în acest an de "Spring Awakening", considerat un spectacol cult de succes pe Broadway, care a primit patru premii, inclusiv pentru "cel mai bun musical".

Spectacolul "Hello Dolly!" a primit trei premii, inclusiv pentru "cea mai bună actriţă într-un musical" (Samantha Spiro) şi pentru "cea mai bună coregrafie" (Stephen Mear).

Teatrele din West End s-au bucurat de o creştere a popularităţii în 2009, numărul spectatorilor înregistrând o creştere cu 5,5%, până la 14,3 milioane, iar veniturile au crescut cu 7,8% faţă de anul 2008, ajungând la 505 milioane de lire sterline (790 de milioane de dolari).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Actriţa Rachel Weisz, recompensată cu premiul Laurence Olivier.
 Vizualizări articol: 422 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Actriţa Rachel Weisz, recompensată cu premiul Laurence Olivier0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Monden

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei