Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 20 mar 2010 - Anul XV, nr. 66 (4357)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Lady Gaga, dată în judecată de un fost producător care solicită daune de 30 de milioane de dolari

Lady Gaga a fost dată în judecată de un fost producător muzical care îi cere artistei daune în valoare de 30 de milioane de dolari, susţinând că el se află la originea imensului succes de care se bucură în prezent cântăreaţa americană, informează Reuters.

În plângerea depusă, miercuri, la Curtea Supremă a statului New York, producătorul muzical Rob Fusari afirmă că a avut o contribuţie esenţială la transformarea tinerei şi ambiţioasei cântăreţe Stefani Germanotta în starul pop de astăzi, ajutând-o chiar să îşi aleagă şi numele de scenă care a făcut-o celebră, Lady Gaga.

Rob Fusari susţine că a fost totodată iubitul cântăreţei şi că, după ce relaţia lor s-a încheiat, nu a mai primit sumele de bani care i se cuveneau potrivit contractului semnat cu Lady Gaga.

Lady Gaga este o cântăreaţă americană în vârstă de 23 de ani, câştigătoare a două premii Grammy. Ea este considerată una dintre cele mai interesante şi originale artiste din noul val şi se bucură de un imens succes comercial.

Lady Gaga a devenit celebră graţie unor hituri precum "Bad Romance" şi "Poker Face" şi a încântat publicul cu ocazia unor apariţii live ieşite din comun, purtând întotdeaunma costume şocante sau dând foc pianului la care cânta în timpul galei American Music Awards 2009.

Rob Fusari susţine că a cunoscut-o pe Lady Gaga în martie 2006 prin intermediul unui prieten comun. "Fusari şi-a dat seama că piesele lui Germanotta sunt senzaţionale, însă le lipsea strălucirea comercială. El a provocat-o să exploreze mai multe genuri muzicale", se afirmă în textul plângerii depuse la Curtea Supremă din New York.

Pe măsură ce relaţia profesională dintre cei doi s-a transformat într-una intimă, Fusari a început să se ocupe tot mai mult de imaginea cântăreţei. Potrivit acestui document, tot el este acela care i-a sugerat numele de scenă, pe care l-a descoperit în mod întâmplător, ascultând cântecul "Radio Ga Ga" al trupei Queen. Relaţia dintre ei s-a terminat în ianuarie 2007.

Rob Fusari susţine că un contract semnat de Lady Gaga cu Interscope Records, la sfârşitul anului 2007, îi dă dreptul să solicite 20% din încasările cântăreţei şi un anumit procent din veniturile provenite din acţiunile de merchandising. El solicită, totodată, plata onorariilor pentru perioada în care a fost producătorul muzical al artistei şi care, potrivit spuselor sale, nu au fost niciodată onorate.

Potrivit mai multor surse din presa americană de specialitate, Rob Fusari a colaborat în calitate de producător muzical cu o serie de artişti importanţi, precum Destiny's Child, Will Smith şi Bone Thugs-N-Harmony.

Pe numele său adevărat Stefani Joanne Angelina Germanotta, Lady Gaga şi-a lansat albumul de debut, intitulat "The Fame", în 2008, însă nu a avut un mare impact asupra pieţei muzicale internaţionale. Dar primele două discuri single - "Just Dance" şi "Poker Face" - au obţinut poziţii fruntaşe în clasamente. Ea şi-a lansat cel de-al doilea album, "The Fame Monster", în noiembrie 2009. Până în prezent, a vândut peste 20 de milioane de single-uri în format digital şi peste patru milioane de albume în întreaga lume. Lady Gaga a primit o nominalizare la cea mai recentă ediţie a premiilor Grammy, la categoria "cea mai bună înregistrare dance" şi a câştigat trei Brit Awards.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lady Gaga, dată în judecată de un fost producător care solicită daune de 30 de milioane de dolari.
 Vizualizări articol: 647 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Lady Gaga, dată în judecată de un fost producător care solicită daune de 30 de milioane de dolari5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Monden

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei