Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 16 mar 2010 - Anul XV, nr. 62 (4353)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sophia Loren a revenit pe micile ecrane, în rolul mamei sale

Sophia Loren, o prezenţă discretă în ultimii ani, a revenit pe micile ecrane, duminică seară, într-un film biografic în care a jucat rolul propriei sale mame, o femeie foarte energică, care a făcut totul pentru ca fiica ei să devină un star de cinema, informează AFP.

Filmul "La mia casa è piena di specchi", inspirat din romanul omonim scris de sora celebrei actriţe, Maria Scicolone, prezintă în două părţi povestea carierei extraordinare a Sophiei Loren, care a debutat ca simplă figurantă în "Quo vadis" (1950).

Prima parte a acestui film a fost difuzată duminică seară, de postul de televiziune RaiUno, iar partea a doua a fost difuzată aseară. În rolul tinerei şi explozivei Sophia Loren a jucat Margareth Madè, care a debutat în "Baaria", de Giuseppe Tornatore" (2009).

Personajul central al acestei fresce cu accente melodramatice rămâne însă mama Sophiei, Romilda Villani, câştigătoare, în tinereţe, a concursului pentru cea mai bună sosie a actriţei Greta Garbo, dar care a fost împiedicată de părinţi să urmeze o carieră în cinematografie.

Cu ajutorul fiicei sale Sophia, născută dintr-o legătură pe care a avut-o cu un bărbat care a părăsit-o, Romilda Villani va încerca să îşi realizeze acest vis, cu preţul numeroaselor lipsuri care le vor conduce din Pozzuoli, un pitoresc sat din apropiere de Napoli, până la strălucitoarele lumini din studiourile Cinecitta din Roma.

În timpul prezentării pentru presă a acestui telefilm, Sophia Loren nu a putut să îşi reţină lacrimile: "Iertaţi-mă. Deşi vorbim despre ele, aceste lucruri rămân în noi, nu le uităm niciodată şi nu putem face nimic pentru a schimba asta. Viaţa mea a fost o minunată poveste reuşită, dar şi o dramă de război, foamete, cerşetorie. Asta a făcut mama pentru noi: s-a luptat pentru a le oferi fiicelor sale un nume şi un viitor care să nu fie sărăcăcios".

Acest film prezintă şi întâlnirea dintre Sophia Loren cu producătorul Carlo Ponti, cu care s-a căsătorit în 1996. Carlo Ponti a murit în 2007.

Începând din 1957, Sophia Loren a jucat la Hollywood alături de cei mai mari actori ai epocii: Clark Gable, Peter Sellers, John Wayne şi Franck Sinatra. În 1962, Sophia Loren a primit premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă, graţie rolului din filmul "Ciociara", regizat de Vittorio De Sica.

Simbol al cinematografiei italiene, recompensată cu două premii Oscar, unul pentru întreaga carieră, Sophia Loren, în vârstă de 74 de ani, a fost votată, în 2006, drept "cea mai naturală frumuseţe din lume"şi nu a ezitat să pozeze în ipostaze sexi pentru ediţia din 2007 a celebrului calendar Pirelli.

Cel mai recent rol al ei este cel din "Nine", în regia lui Rob Marshall.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sophia Loren a revenit pe micile ecrane, în rolul mamei sale.
 Vizualizări articol: 611 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sophia Loren a revenit pe micile ecrane, în rolul mamei sale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Monden

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei