Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 24 feb 2010 - Anul XV, nr. 45 (4336)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Morgan Freeman, onorat la Hollywood pentru contribuţia la dezvoltarea cinematografiei

Actorul american Morgan Freeman va primi premiul Board of Governors din partea American Society of Cinematographers (ASC), ce îi va fi decernat pentru "contribuţia sa semnificativă adusă progresului artei cinematografice", informează variety.com.

Acest premiu îi va fi înmânat cu ocazia celei de-a 24-a gale organizate de American Society of Cinematographers, sâmbătă, la Century Plaza din Los Angeles.

"Morgan Freeman este un actor desăvârşit şi un producător de film care îşi dedică imensul său talent şi întreaga lui capacitate de influenţare unor proiecte care contează", a declarat Michael Goi, preşedintele ASC.

Printre precedenţii laureaţi ai acestui premiu se numără Gregory Peck, Steven Spielberg, Martin Scorsese, Robert Wise, Francis Ford Coppola şi Robert Altman.

Morgan Freeman şi Lori McCreary au înfiinţat "Revelations Entertainment", în 1997, iar această companie cinematografică a produs şi coprodus peste 10 filme.

Morgan Freeman, care a cunoscut succesul în cinema după ce a trecut de vârsta de 50 de ani, a primit, în februarie 2005, premiul Oscar pentru cel mai bun rol secundar, pentru prestaţia din "O fată de milioane/ Million Dollar Baby", de Clint Eastwood, în care îi dădea replica lui Hilary Swank şi lui Eastwood însuşi. Actorul a mai fost nominalizat la Oscar pentru rolurile din "Strada / Street Smart", "Şoferul Doamnei Daisy / Driving Miss Daisy", "Închisoarea Îngerilor / The Shawshank Redemption" şi recent lansatul "Invictus/ Neînfrânt", în regia lui Clint Eastwood.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Morgan Freeman, onorat la Hollywood pentru contribuţia la dezvoltarea cinematografiei.
 Vizualizări articol: 508 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Morgan Freeman, onorat la Hollywood pentru contribuţia la dezvoltarea cinematografiei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Monden

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei