Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 15 feb 2010 - Anul XV, nr. 37 (4328)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Peste 30 de scrisori trimise de prinţesa Diana au fost scoase la licitaţie

Peste 30 de scrisori şi felicitări trimise de prinţesa Diana au fost scoase la licitaţie, sâmbătă, la Londra, dezvăluind noi detalii referitoare la viaţa acesteia, cum ar fi plăcerea pe care i-o provoca deschisul cadoului şi problemele pe care le avea în a face faţă atenţiei presei, informează CNN.
Majoritatea scrisorilor şi felicitărilor erau adresate de prinţesă cosmeticienei sale, Janet Filderman, însă licitaţia a inclus şi note trimise şoferului ei, Steve Davies, precum şi felicitări de Crăciun cu portrete de familie din perioada în care era căsătorită încă cu prinţul Charles.
"Bineînţeles că am deschis cadoul de la tine!", îi scria prinţesa Diana lui Filderman pe 28 iunie 1985, cu trei zile înainte de a-şi serba ziua de naştere. "Nu am fost niciodată capabilă să las un cadou nedeschis până în ziua cea mare şi nu voi începe la 24 de ani!", adăuga ea.
Scrisorile au fost trimise de prinţesa Diana în perioada 1984 -1990 şi arată că ea şi cosmeticiana ei îşi făceau cadouri care includeau flori, rame de fotografii şi bilete la operă. Diana menţionează frecvent în scrisori că a deschis cadourile mai devreme.
"M-am grăbit acasă să deschid cadoul de Crăciun de la tine, ceea ce cred că a fost foarte bine, având în vedere că data de 25 este peste două săptămâni!", scria Diana, pe 14 decembrie 1985.
Ea face referire şi la fiul ei, prinţul William, care avea trei ani la momentul respectiv. "N-am putut rezista să nu îmi deschid cadoul, în condiţiile în care nici un pachet de orice formă sau dimensiuni nu a fost vreodată în siguranţă cu mine şi mă tem că William s-a molipsit de la mama lui de acest obicei îngrozitor, pentru că am găsit hârtie de împachetat deteriorată în cele mai ciudate locuri", se mai arată în una dintre scrisori.
De ziua ei, în 1988, Diana îi mulţumeşte lui Filderman pentru un cadou constând într-un cuţit pentru deschis scrisori şi spune că abia a aşteptat să despacheteze cadoul.
Preţul de pornire a corespondenţei prinţesei Diana a început la 314 dolari pentru o scrisoare şi ar putea merge până la peste 1.500 de dolari pentru o scrisoare din 1987 în care Diana povestea problemele pe care le are atunci când este în atenţia publicului. Prinţesa a fost urmărită de presă continuu pe parcursul vieţii şi a murit în timp ce era urmărită de paparazzi la Paris, în 1997.
"Mi-ar plăcea să pot face faţă presei şi setei bolnave a oamenilor de a afla detalii despre noi, dar, după şase ani, consider că asta e o luptă tot mai grea şi nu văd nici o lumină la capătul tunelului", îi scria ea lui Filderman, după o excursie în Spania.
"Ştiu că sunt un milion de oameni într-o situaţie mai grea decât mine şi că ar trebui să fac tot ce pot pentru ei, însă, la sfârşitul zilei, trebuie să trăiesc cu mine însumi şi sunt pentru moment, din punct de vedere emoţional, confuză, iar rolul pe care îl joc e disperat, dar merită dacă îi ţine la o parte pe oameni", mai scria prinţesa.
International Autograph Auctions, care a organizat licitaţia după ce a fost abordată de Filderman, consideră că "scrisoarea are un conţinut extraordinar şi de natură să dezvăluie" multe informaţii despre Diana.
Documentele licitate dezvăluie şi detalii intime despre fiii Dianei, William şi Harry. Într-o scrisoare pe care i-a trimis-o lui Filderman înainte de Crăciunul anului 1988, Diana îi mulţumeşte acesteia pentru că le-a trimis cadouri băieţilor şi spune că "alunele au fost atacate".
Cu ocazia Crăciunului anterior, Diana îi mulţumeşte cosmeticienei sale pentru că i-a trimis o ramă pentru fotografii deoarece are multe poze cu "omuleţii ei", cei doi prinţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 30 de scrisori trimise de prinţesa Diana au fost scoase la licitaţie.
 Vizualizări articol: 522 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 30 de scrisori trimise de prinţesa Diana au fost scoase la licitaţie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Monden

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei